Αυτά είναι τα καλλυντικά που ανακαλεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων

Από neolaia.gr Team 22 Μαΐου 2019

Με απόφαση του ΕΟΦ, ανακαλούνται συγκεκριμένα προϊόντα ομορφιάς, όπως σαμπουάν και καλλυντικά!

Προ ημερών, έγινε γνωστή η είδηση ότι κάποιες παρτίδες καλλυντικών και σαμπουάν, πρόκειται να ανακληθούν, καθώς εντοπίστηκαν σε αυτά ορισμένες ουσίες που δεν αναγράφονταν στην επισήμανση της συσκευασίας και, σε κάθε περίπτωση, η ποιότητα των συστατικών τους μας ήταν αβέβαιη.

Για το λόγο αυτό, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προχωρά σε άμεση ανάκληση αυτών των προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης για προληπτικούς λόγους, αλλά και λόγους ασφαλείας, δεδομένου ότι προορίζονται για ανθρώπινη χρήση.

Τα προϊόντα που φαίνεται να αποσύρονται, με βάση την απόφαση του Οργανισμού, είναι τα ακόλουθα:

1. Πούδρα Lovie CONTOUR PERFECTION No 221. (αρ. παρτ. 03030217). Ανιχνεύθηκε το συντηρητικό Ethylparaben, ενώ δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας.

2. Πούδρα Lovie Compact Powder No.203A. (αρ. παρτ. 03040117). Ανιχνεύθηκε το συντηρητικό Phenoxyethanol, ενώ δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας. Επίσης, επί της επισήμανσης αναγράφεται το συντηρητικό Ethylparaben, ενώ δεν ανιχνεύθηκε κατά τον εργαστηριακό έλεγχο.

3. Κραγιόν Lovie MATTE lipstick Hyaluronic Acid & Argan Oil, Paraben free No 216. (αρ. παρτ. 161498). Ανιχνεύθηκε το συντηρητικό Methylparaben, ενώ δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας.

4. Πούδρα (Σκιά ματιών) Lovie Terracotta Multi, No22. (αρ. παρτ.: 4060041). Ανιχνεύθηκε το συντηρητικό Isobutylparaben, ενώ δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας. Κρέμα Lovie Μake up oil free No2 (αρ. παρτ.: 16470). Aνομειογενές μείγμα με εμφανή διαχωρισμό δύο φάσεων.

5. Πούδρα Lovie Compact Powder No 2015A. (αρ. παρτ. 03031117). Ανιχνεύθηκαν τα συντηρητικά Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Butylparaben, ενώ δεν αναγράφoνται στην επισήμανση της συσκευασίας.

6. Πούδρα (Σκιά ματιών) Lovie Terracotta Multi, Eyeshadow, No18. (αρ. παρτ.: 4030250). Ανιχνεύθηκε το συντηρητικό Isobutylparaben, ενώ δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας.

Η παρούσα απόφαση, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, εκδίδεται στα πλαίσια της προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Οι εταιρείες LOVIE COSMETICS ATHENS και HELLENICA S.A. οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει τη διάθεση των εν λόγω παρτίδων στην Ελληνική Αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες των προϊόντων προκειμένου να τις αποσύρουν.

Δείτε ακόμα: 3 λάθη που κάνεις και καταστρέφεις το δέρμα σου!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486