3 λάθη που κάνεις και καταστρέφεις το δέρμα σου!
Για αυτό πρέπει να τα διορθώσεις άμεσα!

Το θέμα του υγιούς δέρματος “πονάει” αρκετές γυναίκες εκεί έξω, για αυτό και η αγορά προϊόντων σχετικών με το skincare (που θα έλεγαν και οι beauty gurus) μεγαλώνει κάθε μέρα και περισσότερο.

Γιατί ακόμα και οι γυναίκες που δεν ασχολούνται με το μακιγιάζ, μία ενυδατική κρεμούλα θα τη βάλουν.

Υπάρχουν όμως κάποια λάθη που κάνουμε καθημερινά οι γυναίκες και καταστρέφουμε το δέρμα μας.

1. Δεν κάνεις καλό ντεμακιάζ

Ή δεν κάνουμε και καθόλου… Ναι, σε εσένα μιλάω 20χρονη φίλη, που νομίζεις ότι το λαμπερό σου δέρμα θα μείνει έτσι για πάντα και “Τι πειράζει μωρέ αν δεν ξεβαφτώ ένα βράδυ;”.

Τα πράγματα όμως είναι διαφορετικά, αφού τα χρόνια κακομεταχείρισης του ευαίσθητου δέρματος του προσώπου μας ξεκινούν σιγά σιγά να φαίνονται, όταν ξεπεράσουμε τα 25 χρόνια.

Γι’ αυτό πρέπει κάθε βράδυ, όσο κουρασμένη κι αν είσαι, να βρίσκεις 5 λεπτά για να απομακρύνεις το μακιγιάζ που φράζει τους πόρους σου, να πλένεις καλά το πρόσωπό σου με ένα καλό σαπούνι καθαρισμού και να το σκουπίζεις με μία καθαρή πετσέτα.

Να είσαι σίγουρη ότι θα με ευχαριστείς σε λίγα χρόνια.

2. Δε χρησιμοποιείς αντιηλιακό

Ειδικά οι γυναίκες με ανοιχτό χρώμα δέρματος, είναι πάρα πολύ ευαίσθητες στον ήλιο. Πέρα από τη φωτογήρανση, υπάρχει και ο κίνδυνος να παρουσιάσεις πανάδες και δυσχρωμίες στο δέρμα σου ακόμα κι από τον χειμωνιάτικο ήλιο στην πόλη.

Και πάλι οι μικρότερες κοπέλες μπορεί να νομίζετε πως το δέρμα σας θα παραμείνει αψεγάδιαστο για πολλά χρόνια ακόμα, ωστόσο θα πρέπει ήδη να φροντίσετε για αυτό.

3. Αγνοείς τα σημάδια

Πολλές γυναίκες που σε γενικές γραμμές δε έχουν προβλήματα με σπυράκια ή ακμή, καθώς εμφανίζουν ένα ή δύο κατά τη διάρκεια της περιόδου, έχουν την τάση να αγνοούν τα μηνύματα που τους στέλνει ο οργανισμός τους.

Πολύ συχνά γυναίκες που εμφανίζουν σημάδια και σπυράκια, ή έντονους πόρους στην περιοχή του σαγονιού, έχουν κάποια ορμονική διαταραχή.

Ένας δερματολόγους μπορεί να σας παραπέμψει για έναν ορμονολογικό έλεγχο για να διαπιστώσει αν όντως υπάρχει κάποια μικρή ανωμαλία, ώστε να μπορέσετε να το “προλάβετε”, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εξελιχθεί σε επίμονη ακμή.

Δες κι αυτό: 12 δουλειές μιας ταλαντούχας Makeup Artist που αποδεικνύουν ότι το μακιγιάζ ΕΙΝΑΙ τέχνη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;