Εκλογές 2019: Ποιες μέρες θα παραμείνουν τα σχολεία κλειστά;

Από neolaia.gr Team 2 Μαΐου 2019

Δες αναλυτικά πότε θα είναι τα σχολεία κλειστά για τις Εκλογές 2019!

Οι Εκλογές 2019 βρίσκονται λίγα μόνο σαββατοκύριακα πριν την διεξαγωγή τους και το ενδιαφέρον τόσο για τις Ευρωεκλογές 2019 όσο και για τις Δημοτικές Εκλογές 2019 είναι αρκετά αυξημένο! Την Κυριακή 26 Μαΐου, λοιπόν, είναι οι Ευρωεκλογές 2019 και ο πρώτος γύρος για τις Δημοτικές και Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019.

Ωστόσο για τους μαθητές η περίοδος αυτή έχει και κάποιες μέρες που δε λειτουργούν τα σχολεία!

Σύμφωνα, λοιπόν, με προηγούμενες εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα δε λειτουργούσαν την Παρασκευή πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις και την αμέσως επόμενη Δευτέρα.

Έτσι, λόγω των Δημοτικών και Αυτοδιοικητικών Εκλογών και των Ευρωεκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 26 Μαΐου, τα σχολεία θα είναι κλειστά από τις 24 έως τις 27 Μαΐου. Δηλαδή, την Παρασκευή πριν της Εκλογές 2019 και τη Δευτέρα, την επομένη των εκλογών.

Επίσης, σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα υπάρξει και δεύτερος γύρος για την εκλογή των περιφερειακών αρχών στις 2 Ιουνίου, τα σχολεία θα είναι κλειστά και για εκείνη την Παρασκευή και τη Δευτέρα. Πιο συγκεκριμένα, δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία από 31 Μαΐου έως και 3 Ιουνίου.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια θα τελειώσουν την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων. Ενώ, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 θα ολοκληρωθούν τα μαθήματα για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων.

Τα μαθήματα για τα δημοτικά και τα γυμνάσια λήγουν πάντα στις 15 Ιουνίου, επειδή όμως φέτος πέφτει Σάββατο, τα μαθήματα αναμένεται να τελειώσουν την αμέσως προηγούμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή στις 14 Ιουνίου 2019.

Δες ακόμα: Εκλογές 2019: Νέα δημοσκόπηση δίνει καθαρό προβάδισμα στη ΝΔ!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486