3 πράγματα που αποδεδειγμένα καταστρέφουν κάθε σχέση!
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει...

Μία σχέση είναι πολύ πιο δύσκολη από ότι φαίνεται στις ταινίες. Το σενάριο των δύο ανθρώπων που βρέθηκαν κι ερωτεύτηκαν παράφορα, ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια και χάθηκαν μαζί στο ηλιοβασίλευμα, δεν ισχύει σχεδόν ποτέ.

Το βασικό που πρέπει να καταλάβεις είναι πως ο έρωτας είναι ένα εγωιστικό συναίσθημα, ενώ η αγάπη δεν είναι. Μονάχα όταν μια σχέση υποκινείται από την αγάπη μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω από ένα πρόσκαιρο πάθος.

Οπότε μπορώ να σου πω με απόλυτη βεβαιότητα πως αν κάνεις κάτι από τα παρακάτω, η σχέση σου δεν έχει πολύ μέλλον.

1. Μιλάς συχνά για τους πρώην

Μπορεί να είστε και οι δύο ανοιχτοί για το παρελθόν σας, όμως το να μιλάς συχνά και σε άσχετες στιγμές για τους πρώην σου και την καθημερινότητά σου μαζί τους, βάζεις τον σύντροφό σου σε έναν αθέμιτο ανταγωνισμό.

Έχουμε την τάση να θυμόμαστε μόνο τις πολύ κακές ή τις πολύ καλές στιγμές από μία σχέση. Μιλώντας λοιπόν γι’ αυτήν μπορεί (ακόμα κι αν δεν ισχύει) να ακουστείς σαν να έχεις απωθημένα από κάποιον πρώην, ή οι στιγμές σας να φαντάζουν ιδανικότερες από αυτές που ζεις στην τωρινή σου σχέση. Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα δεν είναι καλά.

2. Βλέπεις τον εαυτό σου σαν θύμα

Αν βρίσκεσαι σε μία μακροχρόνια σχέση και με τον/την σύντροφό σου περνάτε μία κρίση, είναι πιθανόν να βλέπεις τον εαυτό σου σαν θύμα. Να σκέφτεσαι δηλαδή ότι έχεις κάνει περισσότερα, ότι έχεις προσφέρει περισσότερα, ότι έχει προσπαθήσει περισσότερο από τον άλλο για να κάνεις τα πράγματα μεταξύ σας καλύτερα.

Η αγάπη όμως δε μετριέται με την ποσότητα. Ο καθένας την εκφράζει με τον δικό του τρόπο. Δεν πρέπει να υποτιμάς τις προσπάθειες του ανθρώπου σου μετρώντας με το σταγονόμετρο ποιος έδωσε περισσότερο. Μόνο εντάσεις προκύπτουν από αυτό.

3. Θεωρείς κάποια πράγματα δεδομένα

Το να έχεις έναν άνθρωπο στο πλάι σου είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούν να σου συμβούν σ’ αυτή τη ζωή, ένα από τα πιο σπουδαία “δώρα” που θα πάρεις.

Πρέπει όμως να φροντίσεις τη σχέση αυτή όμως ακόμα κι αν έχουν περάσει χρόνια. Δε δένεις γαϊδαράκο. Όπως καθαρίζεις και περιποιήσε το σπίτι σου ή τον εαυτό σου, έτσι πρέπει να φροντίζεις κι αυτόν που αγαπάς. Να του το δείχνεις, να του το λες και να του δίνεις να καταλάβει πως τον θαυμάζεις.

Δες κι αυτό: 5+1 μυστικά που πρέπει να ξέρεις για τη συγκατοίκηση με τον σύντροφό σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;