Δώρο Πάσχα 2019: Δεν είδες τα χρήματα στον λογαριασμό σου; Τι πρέπει να κάνεις!

Από neolaia.gr Team 24 Απριλίου 2019

Δώρο Πάσχα 2019: Δείτε αναλυτικά!

Έως σήμερα, 24 Απριλίου 2019, έχουν περιθώριο οι εργοδότες να καταβάλλουν στους εργαζόμενούς τους τα χρήματα για το Δώρο Πάσχα 2019, βάσει της σχετικής νομοθεσίας.

Τα δώρα εορτών δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Δεν είναι λίγες ωστόσο οι φορές που έχουμε ακούσει εργοδότες που αρνούνται να πληρώσουν το Δώρο Πάσχα στους ανθρώπους που δουλεύουν γι’ αυτούς, επομένως διάβασε τι πρέπει να κάνεις σε περίπτωση που τα χρήματα δεν μπουν στον λογαριασμό σου.

Διευκρινίζεται ότι προϋπόθεση καταβολής του Δώρου Πάσχα, είναι η ύπαρξη απασχόλησης (εργασιακής σχέσης) του μισθωτού μέσα στο χρονικό διάστημα από 01.01.2019 έως 30.04.2019. Βάση υπολογισμού του Δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα.

Για τους μισθωτούς των οποίων οι σχέση εργασίας λύθηκε προ της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα, λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές της ημέρας λύσης της σχέσης.

Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του δώρου Πάσχα και ως εκ τούτου παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας, οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα αρμόδια κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων ή στον τηλεφωνικό αριθμό 15512, προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους και τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Ε.Π.Ε) θα είναι στη διάθεση των εργαζομένων όλη την επόμενη περίοδο προκειμένου να εξασφαλιστεί το νόμιμο δικαίωμά του στο δώρο Πάσχα.

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχοντας ως κορυφαία προτεραιότητα την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, θα αξιοποιήσει όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες για την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Δείτε επίσης: Δώρο Πάσχα 2019: Μάθε το ποσό που θα πάρεις με ένα «κλικ»!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486