5 σημαντικά πράγματα που θα μάθεις στην πρώτη σου δουλειά!

Από neolaia.gr Team 15 Απριλίου 2019

Η πρώτη σου δουλειά είναι ένα διαφορετικό σχολείο που θα σε βοηθήσει για τη συνέχεια της καριέρας σου!

Έχεις πάρει πτυχίο και έχεις βρει και την πρώτη σου δουλειά. Είναι μία φάση της ζωή σου που από τα φοιτητικά σου χρόνια και τη φοιτητική ζωή περνάς στην ενήλικη και… αλλάζουν αρκετά πράγματα.

Βλέπεις, η πρώτη δουλειά για όλους είναι μία διαφορετική και μοναδική εμπειρία. Μαθαίνεις πράγματα και αποφασίζεις ακόμη περισσότερα για το μέλλον σου.

Αυτά είναι τα πρώτα μαθήματα που θα πάρεις για την αγορά εργασίας και θα σε ακολουθήσουν και στη συνέχεια!

1. Η σχολή σου προσφέρει ένα μικρό ποσοστό αυτών που χρειάζεται να ξέρεις

Στην πραγματικότητα, ότι θα μάθεις στη σχολή σου θα είναι ένα μικρό κομμάτι (10%), αυτών που θα πρέπει να ξέρεις για να δουλέψεις! Η σχολή σου δίνει μία θεωρητική βάση, αλλά οι δεξιότητες επικοινωνίας, ταχύτητας και πώς λειτουργεί το εργασιακό περιβάλλον τα μαθαίνεις αργότερα. Και τα τελειοποιείς με την εμπειρία που μαζεύεις σιγά- σιγά.

2. Μη φοβάσαι να κάνεις λάθη

Μέσα από τα λάθη σου μαθαίνεις και αποκτά την κατάλληλη εμπειρία. Δε σημαίνει ότι με το πρώτο λάθος που θα κάνεις θα απολυθείς κιόλας. Έτσι κι αλλιώς, τώρα μαθαίνεις!

3. Συνήθισε τη μονοτονία

Πίστευες ότι η δουλειά που έχεις επιλέξει είναι κάτι πολύ διαφορετικό και ξεχωριστό; Μάλλον, δεν είναι. Όλες οι δουλειές έχουν μία καθημερινότητα και μία ρουτίνα που δύσκολα αλλάζει. Οπότε, πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι η καθημερινότητά σου θα είναι έτσι από εδώ και πέρα.

4. Θα δουλέψεις με ανθρώπους που δε συμπαθείς

Δυστυχώς, δεν μπορείς να του συμπαθείς όλους. Μέχρι τώρα, επέλεγες με ποιους θα συνεργαστείς και, συνήθως, ήταν φίλοι σου. Στη δουλειά σου, όμως, δε θα είσαι με την παρέα σου. Θα αναγκαστείς αν έρθεις σε επαφή με ανθρώπους που δεν έχετε τίποτα κοινό και, ίσως, να μην έχετε και καμία επικοινωνία.

5. Το να βρεις μία δουλειά είναι μόνο η αρχή

Το να προσληφθείς κάπου δεν είναι και τόσο σημαντικό! Είναι σημαντικό από την άποψη ότι ξεκινάς κάτι καινούριο και θα βγάζεις τα πρώτα σου λεφτά, αλλά δε ξέρεις ακόμα πολλά πράγματα. Είναι ένα πρώτο βήμα σε μία δύσκολη περίοδο προσαρμογής. Τότε που μαθαίνεις πολλά πράγματα και για το επάγγελμά σου, αλλά και για το εργασιακό σου περιβάλλον.

Δες ακόμα: 6 πολύτιμα tips για σένα που θες να εξελίξεις την καριέρα σου