6 πολύτιμα tips για σένα που θες να εξελίξεις την καριέρα σου

Από neolaia.gr Team 14 Απριλίου 2019

Για να πετύχεις το στόχο σου χρειάζεσαι μέθοδο και καλή θέληση!

Στη δουλειά  σου καθημερινά έρχεσαι αντιμέτωπος με ένα σωρό υποχρεώσεις και ευθύνες και εννοείται πως δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό, γιατί θες να ανταπεξέλθεις με επιτυχία σε όσα έχεις να κάνεις.

Πέρα από τον εργασιακό σου τομέα όμως, θες να φανείς αντάξιος των συνθηκών και να πετύχεις τους δικούς σου, προσωπικούς στόχους, και να προσπαθείς να γίνεσαι μέρα με τη μέρα όλο και πιο αποδοτικός σε όλα τα πράγματα, με τα οποία καταπιάνεσαι.

Αν θες να πας την καριέρα σου ένα βήμα παραπέρα και να αναδειχθείς στον επαγγελματικό χώρο, όπου δραστηριοποιείσαι, τότε καλό είναι να ακολουθήσεις κάποια βασικά βήματα που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις σιγά σιγά κοντά στο στόχο σου.

Ορίστε, λοιπόν, κάποια χρήσιμα tips για σένα που θες να βελτιώσεις την καριέρα σου και να εξελιχθείς:

1. Ξεκίνα με την επικοινωνία

Η καλή επικοινωνία είναι το παν και, πίστεψέ με, θα σε βοηθήσει να πας την καριέρα σου ένα βήμα παραπέρα. Είναι καλό να εξασκείσαι στο διάλογο και να ακούς και τους συνεργάτες και τους εργοδότες σου. Αυτό δε σημαίνει, σε καμία περίπτωση, ότι δεν θα εκφράζεις την άποψή σου ή ότι θα ντρέπεσαι να διαφωνήσεις. Να στηρίζεις τη γνώμη σου και να είσαι ειλικρινής, αλλά με σεβασμό πάντα!

2. Μεθοδικότητα

Να είσαι μεθοδικός και να μη το βάζεις κάτω με την πρώτη δυσκολία. Όσο περισσότερο προσπαθείς, τόσο περισσότερο πλησιάζεις τους στόχους σου, γιατί κανείς δεν τα κατάφερε με τη μία!

3. Αυτοπεποίθηση

Αν νομίζεις ότι η αυτοπεποίθηση δε χρειάζεται και πολύ, τότε κάνεις λάθος! Μόνο αν πιστέψεις εσύ στον εαυτό σου, θα μπορέσεις να προχωρήσεις μπροστά και να πετύχεις όσα έχεις ονειρευτεί!

4. Καινοτομία

Είναι καλό που και που να μάθεις να σκέφτεσαι και να δρας «out of the box», που λέμε. Να κρίνεις σωστά πότε είναι η ώρα να φανείς δημιουργικός και να μη φοβάσαι καθόλου να εκφράσεις και να υλοποιήσεις τις ιδέες σου.

5. Ομαδικότητα

Βρες αυτούς τους συνεργάτες, με τους οποίους έχετε άψογη επικοινωνία και συμπορεύεστε καλύτερα και κάντε μια ομάδα που θα στηρίζει ο ένας τον άλλον.

6. Να ξέρεις ποιος είσαι

Είναι καλό να αναγνωρίσεις τα δυνατά σου σημεία και να τα εξελίξεις όσο περισσότερο μπορείς. Το ίδιο θα κάνεις και με τις όποιες αδυναμίες σου. Δώσε βάση στα «τυφλά» σου σημεία και προσπάθησε να τα βελτιώσεις με υπομονή και ψυχραιμία!

Δες ακόμα: 8 πράγματα που πρέπει να προσέξεις όταν διαλέγεις την καριέρα σου!