Φορολογικές δηλώσεις 2019: Άνοιξε το Taxisnet - Αναλυτικές οδηγίες!
Φορολογικές δηλώσεις 2019: Δείτε αναλυτικά!

Ανοιχτή είναι πλέον η ηλεκτρονική πύλη Taxisnet για να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις 2019.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε η ΑΑΔΕ, φέτος θα ισχύσουν τα εξής:

Δήλωση φορολογίας εισοδήματος Φ.Π. (Ε1-Ε2-Ε3)

Από την υπηρεσία αυτή μπορείτε να υποβάλετε την αρχική εμπρόθεσμη ή εκπρόθεσμη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τα φορολογικά έτη 2015 και μετά ή την τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τα ίδια έτη, συνυποβάλλοντας εφόσον υπάρχει υποχρέωση, το έντυπο Ε2 (Αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας) ή/και το έντυπο Ε3 (Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα). Μπορείτε επίσης να δείτε και να εκτυπώσετε τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός σας και τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά σημειώματα / πράξεις διοικητικού προσδιορισμού φόρου, για τα οικονομικά έτη 2003 και μετά.

Προθεσμίες – Φορολογικές δηλώσεις 2019

Οι εμπρόθεσμες αρχικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος υποβάλλονται σε χρόνο που ορίζεται με σχετική απόφαση, η οποία εκδίδεται κατ’ έτος. Οι εκπρόθεσμες αρχικές ή οι τροποποιητικές δηλώσεις υποβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Βήμα – βήμα

  • Επιλέγω το έτος για το οποίο επιθυμώ την υποβολή δήλωσης.
  • Επιβεβαιώνω τα προσωπικά μου στοιχεία (ΑΜΚΑ, Ημ.Γέννησης, Οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.).
  • Συμπληρώνω τα έντυπα Ε2 και Ε3 εφόσον υπάρχει υποχρέωση. Η σύζυγος υποβάλει τα συνυποβαλλόμενα έντυπα με τους δικούς της κωδικούς πρόσβασης.
  • Συμπληρώνω το έντυπο Ε1. Σχετικά μηνύματα καθοδηγούν τον χρήστη και τον ενημερώνουν για τυχόν ανάγκη ελέγχου της υποβληθείσας δήλωσης από τη Δ.Ο.Υ.
  • Ενημερώνομαι για το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης.
  • Υποβάλω τη δήλωση.
  • Εκτυπώνω τα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3 και την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου.

Όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει και υποβάλει τη δήλωσή τους εντός της προκαθορισμένης προθεσμίας που λήγει στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα μάλιστα με την ΑΑΔΕ, η εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ θα γίνει εντός του μήνα Ιουλίου.

Σημαντικό είναι να έχουν οι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης, ότι φέτος ο κάθε σύζυγος θα έχει από φέτος δικό του εκκαθαριστικό, ανεξάρτητα από το εάν τα ζευγάρια επιλέξουν να υποβάλουν κοινές Φορολογικές δηλώσεις 2019.

Το ατομικό εκκαθαριστικό σημείωμα για τους συζύγους είναι το νέο στοιχείο της φετινής διαδικασίας, καθώς το νέο έντυπο Ε1 που θα υποβάλλουν φέτος περισσότεροι από 6,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι πολίτες εκδόθηκε χωρίς ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με το περσινό έντυπο.

Καμία αλλαγή επίσης δεν επέρχεται στον τρόπο εξόφλησης του φόρου εισοδήματος, ο οποίος θα καταβληθεί σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος του Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργου Πιτσιλή, για τον τύπο και και το περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος: «Σε περίπτωση που οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των συζύγων υποβάλλονται ως κοινές, δεν απαιτείται καμία επιπλέον ενέργεια από τους συζύγους». Σε αυτήν την περίπτωση διενεργείται ξεχωριστή βεβαίωση φόρου, μία για κάθε σύζυγο. Πιστωτικά ποσά του ενός συζύγου δεν συμψηφίζονται με τυχόν χρεωστικά του άλλου και στην περίπτωση που έχουν και οι δύο πιστωτικά ποσά επιστρέφονται στον κάθε δικαιούχο χωριστά.

Οι σύζυγοι σε κάθε περίπτωση έχουν τη δυνατότητα εφόσον το επιθυμούν να υποβάλουν χωριστή δήλωση.

Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Αν είσαι άνεργος πρέπει να δεις αυτή τη λίστα με τα πράγματα που δικαιούσαι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;