Φορολογικές δηλώσεις 2019: Ανοίγει το Taxisnet για την υποβολή τους!
Φορολογικές δηλώσεις 2019: Δείτε αναλυτικά!

Νωρίτερα απ’ το συνηθισμένο αναμένεται πως θα ανοίξει η ηλεκτρονική ύλη του Taxisnet για να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής για τις Φορολογικές δηλώσεις 2019.

Όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει και υποβάλει τη δήλωσή τους εντός της προκαθορισμένης προθεσμίας που λήγει στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα μάλιστα με την ΑΑΔΕ, η εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ θα γίνει εντός του μήνα Ιουλίου.

Σημαντικό είναι να έχουν οι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης, ότι φέτος ο κάθε σύζυγος θα έχει από φέτος δικό του εκκαθαριστικό, ανεξάρτητα από το εάν τα ζευγάρια επιλέξουν να υποβάλουν κοινές Φορολογικές δηλώσεις 2019.

Το ατομικό εκκαθαριστικό σημείωμα για τους συζύγους είναι το νέο στοιχείο της φετινής διαδικασίας, καθώς το νέο έντυπο Ε1 που θα υποβάλλουν φέτος περισσότεροι από 6,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι πολίτες εκδόθηκε χωρίς ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με το περσινό έντυπο.

Καμία αλλαγή επίσης δεν επέρχεται στον τρόπο εξόφλησης του φόρου εισοδήματος, ο οποίος θα καταβληθεί σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος του Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργου Πιτσιλή, για τον τύπο και και το περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος: “Σε περίπτωση που οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των συζύγων υποβάλλονται ως κοινές, δεν απαιτείται καμία επιπλέον ενέργεια από τους συζύγους”. Σε αυτήν την περίπτωση διενεργείται ξεχωριστή βεβαίωση φόρου, μία για κάθε σύζυγο. Πιστωτικά ποσά του ενός συζύγου δεν συμψηφίζονται με τυχόν χρεωστικά του άλλου και στην περίπτωση που έχουν και οι δύο πιστωτικά ποσά επιστρέφονται στον κάθε δικαιούχο χωριστά.

Οι σύζυγοι σε κάθε περίπτωση έχουν τη δυνατότητα εφόσον το επιθυμούν να υποβάλουν χωριστή δήλωση.

Με πληροφορίες και από το dikaiologitika.gr

Δείτε επίσης: ΚΕΑ Μαρτίου 2019: Πότε θα πληρωθεί στους δικαιούχους;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;