Φοιτητική ζωή: 7 σοβαρά λάθη που κάνουμε όλοι στις σπουδές μας!
Στη φοιτητική ζωή σου κάνεις αρκετά λάθη όσον αφορά τη σχολή! Πρέπει να τα αναγνωρίσεις και να τα αποφύγεις άμεσα!

Η φοιτητική ζωή σου απαρτίζεται από δύο βασικά μέρη! Τη σχολή και τις εξόδους σου. Καφές με την παρέας, βραδινή έξοδος και ότι άλλο μπορεί να έχει η μέρα σου.

Αλλά πολλές φορές παρασύρεσαι και αφήνεις τη σχολή σου λίγο πίσω. Κάνεις σημαντικά λάθη που πρέπει να τα αναγνωρίσεις και να τα αφήσεις στο παρελθόν σου.

Για πάμε να δούμε τα πιο βασικά!

1. Δεν πας στις διαλέξεις

Σίγουρα δεν είναι όλοι οι καθηγητές καλοί. Αλλά οι διαλέξεις θα σε βοηθήσουν να δεις σε τι επικεντρώνονται και να ξέρεις τι να διαβάσεις μετά για την εξεταστική.

2. Κοιμάσαι αργά

Με αποτέλεσμα το επόμενο πρωί στη σχολή να είσαι χώμα και να μην μπορείς να συγκεντρωθείς. Μπορείς να κοιμάσαι αργά τα παρασκευοσαββατοκύριακα.

3. Δε διαβάζεις μέσα στο εξάμηνο

Αφήνεις να συγκεντρωθεί όλη η ύλη για την εξεταστική Ενώ θα ήταν πολύ πιο εύκολο με το που τελειώνεις ένα κεφάλαιο να το διαβάζεις μέσα στο εξάμηνο. Θα έχεις και το χρόνο για να το μάθεις καλά!

4. Περνάς την ύλη μέσα σε μία νύχτα

Για την εξεταστική δε φτιάχνεις πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να φτάνεις να περνάς όλη την ύλη σε ένα μόνο βράδυ και να πηγαίνεις να δίνεις το επόμενο πρωί.

5. Δε χρησιμοποιείς όλα όσα σου προσφέρει η σχολή

Πολλές φορές η σχολή σου προσφέρει και πράγματα που δε ξέρεις και μπορούν να σε βοηθήσουν και με το διάβασμά σου, αλλά και γενικότερα. Οπότε, ψάξε ποια είναι και δες πώς μπορούν να σε βοηθήσουν.

6. Δίνεις όλα τα μαθήματα του εξαμήνου

Το πρόγραμμα της εξεταστικής συνήθως είναι δύο με τρεις εβδομάδες. Οπότε, καλύτερα να διαλέξεις ποια μαθήματα θα δώσεις, ώστε να καταφέρεις αυτό που θέλεις, παρά να τα δώσεις όλα και να αποτύχεις στα περισσότερα.

7. Δε ρωτάς τους καθηγητές

Οι καθηγητές είναι για να σε βοηθήσουν και όχι για να είναι μπαμπούλες. Οπότε ότι απορία έχεις μπορείς να πας από το γραφείο τους και να τους ρωτήσεις. Θα δεις ότι είναι πιο προσιτοί από ότι φαίνονται.

Δες ακόμα: Φοιτητική ζωή: 5 βασικές διαφορές ενός πρωτοετή με έναν επί πτυχίω φοιτητή!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;