Φοιτητική ζωή: 6 πράγματα που αξίζει να κάνεις όσο είσαι ακόμα φοιτητής!
Η φοιτητική ζωή πάει πακέτο με ένα σωρό δραστηριότητες!

Η φοιτητική ζωή σημαίνει ξεγνοιασιά, αλλά και υποχρεώσεις στη σχολή σου, διάβασμα με συμφοιτητές και φίλους από άλλες σχολές, διασκέδαση και ένα σωρό άλλα.

Η περίοδος που περνά κανείς ως φοιτητής είναι μια απ’ τις πιο συναρπαστικές φάσεις στη ζωή και αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να δοκιμάσεις πράγματα και να ανοίξεις τους ορίζοντές σου. Έτσι, θα γνωρίσεις τον εαυτό σου, θα δεις τι σου αρέσει και, το σημαντικότερο, θα ανακαλύψεις τι δε σου αρέσει, με τι δε θα ήθελες ποτέ να ασχοληθείς και πως φαντάζεσαι τη ζωή σου σε λίγα χρόνια.

Ιδού, λοιπόν, κάποια πράγματα που αξίζει 1000% να κάνεις όσο ζεις ακόμα τη φοιτητική ζωή:

1. Erasmus

Το Erasmus είναι η ιδανική ευκαιρία να γνωρίσεις κόσμο και κοσμάκι από άλλες χώρες, να κοινωνικοποιηθείς και κυρίως να αποκτήσεις δεσμούς που μπορεί να κρατήσουν και για μια ζωή. Τι πιο ωραίο από το να έχεις φίλους και φίλες σε κάθε χώρα της Ευρώπης και να μπορείς να τους επισκεφτείς όποτε θες;

Εκτός από αυτό, πηγαίνοντας σε ένα Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, θα διευρύνεις τους ορίζοντές σου, θα γνωρίσεις ένα σωρό νέα πράγματα και οι εμπειρίες αυτές θα σε συνοδεύουν για πάντα.

2. Ταξίδια και εκδρομές

Τα ταξίδια και οι εκδρομές οριακά “επιβάλλονται” στη φοιτητική ζωή. Κράτα κάποια χρήματα στην άκρη, μίλα με καλούς σου φίλους και κανονίστε 1-2 ταξίδια το χρόνο. Φοιτητής είσαι και έχεις το χρόνο που χρειάζεται ένα ταξίδι, ειδικά αν δεν έχεις πολλές υποχρεωτικές παρακολουθήσεις στη σχολή.

Ακόμα και να έχεις, ωστόσο, φίξαρέ το έτσι, ώστε να σε βολεύουν οι ημερομηνίες ανάλογα με τα μαθήματα που πρέπει να παρακολουθήσεις. Είτε πας εντός Ελλάδας ταξίδι είτε στο εξωτερικό, θα περάσεις υπέροχα και θα γνωρίσεις φοιτητόκοσμο.

3. Σεμινάρια και ημερίδες

Τα σεμινάρια είναι ένας ενδεδειγμένος και πολύ καλός τρόπος να εμπλουτίσεις και τις γνώσεις σου πάνω σε διάφορα ζητήματα, αλλά και το βιογραφικό σου. Κοίτα για σεμινάρια στον τομέα σου, αλλά και ξένων γλωσσών, είτε στην πόλη που μένεις ως φοιτητής είτε σε κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας.

4. Βρες ένα στέκι και κάν’το δικό σου

Ο κάθε φοιτητής που σέβεται το χρόνο και τον εαυτό του, οφείλει να βρει ένα σωστό στέκι που να ταιριάζει στα γούστα του, προκειμένου να πηγαίνει εκεί με φίλους και συμφοιτητές μετά το μάθημα. Στο στέκι που θα ανακαλύψεις, θα διαβάζεις για τη σχολή, θα αράζεις με φίλους, θα παίζεις επιτραπέζια ή θα συζητάς για όσα σε απασχολούν.

5. Part-time απασχόληση

Αν έχεις ανάγκη από ένα extra χαρτζιλίκι, γιατί να μη δοκιμάσεις την ημιαπασχόληση; Αν δε σε πιέζει ο χρόνος και μπορείς να το κάνεις ψάξε για κάποια δουλειά part- time κοντά στο σπίτι σου για να σε βολεύει το δρομολόγιο και να πηγαίνεις με τα πόδια, αντί να χάνεις όλη τη μέρα στα μέσα.

H δουλειά θα σε κάνει να νιώσεις ανεξάρτητος και θα δεις πως βγαίνουν τα χρήματα.

Φοιτητική ζωή: 5 τρόποι για να βρεις τη δουλειά που θέλεις

6. Πρακτική

Η πρακτική άσκηση είναι μια εμπειρία που αξίζει χίλια τοις εκατό να βιώσεις όσο είσαι ακόμα φοιτητής. Θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις ακόμη περισσότερο τι είναι αυτό που σπουδάζεις και θα σου δώσει παραπάνω προοπτικές για να δεις πως θα μπορούσες να το εξελίξεις.

Δες ακόμα: Φοιτητική ζωή: 6 πράγματα που δε σου είπε κανείς!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
BARC
5'
68 - 61
ΟΣΦΠ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;