Φοιτητική ζωή: 6 πράγματα που δε σου είπε κανείς!
Η φοιτητική ζωή είναι μια από τις πιο όμορφες φάσεις στη ζωή μας! Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες πλευρές της, που δε μας επεσήμαναν ποτέ!

Η φοιτητική ζωή είναι μια αξέχαστη περίοδος στη ζωή σου που θα ανακαλείς στο μέλλον με μεγάλη νοσταλγία και αγάπη.

Σίγουρα έχεις ακούσει τις κλασικές συμβουλές, τύπου να νοικιάσεις ένα σπίτι κοντά στη σχολή, να διασκεδάζεις με μέτρο, να βγάλεις κάρτα σίτισης και κάρτα μέσων ή να βάλεις φοιτητικό συμβόλαιο στο κινητό συ. Ωραία όλα αυτά και σίγουρα χρήσιμα, όμως αρκούν πιστεύεις;

Πέρα απ΄την εξιδανικευμένη πλευρά των σπουδών, υπάρχουν και κάποιες άκρως ρεαλιστικές καταστάσεις της φοιτητικής ζωής, που δεν ακούμε ούτε συζητάμε πολύ συχνά με τους άλλους.

Άκου, λοιπόν, ποια είναι τα 6 πράγματα που κανείς δεν είπε ούτε σε σένα, αλλά ούτε σε εμάς για τη φοιτητική ζωή.

1. Η φοιτητική ζωή είναι μοναδική εμπειρία, αλλά δεν είναι τόοοοσο ξέφρενη όσο νόμιζες πριν φύγεις από το πατρικό σου. Σίγουρα θα πας σε πάρτι, θα πιεις ποτά και θα ακούσεις τέλειες μουσικές, αλλά δεν είναι μόνο αυτό: Θα νιώσεις και άπλετη μοναξιά, ένα μεγάλο “κενό” την επόμενη μέρα μετά το ξενύχτι, θα αναρωτηθείς σίγουρα αν η ζωή σου ταιριάζει με τη φοιτητική ζωή των φοιτητών στα campus που βλέπουμε στις αμερικάνικες παραγωγές του Χόλιγουντ. (Η πραγματική ζωή είναι πάντα διαφορετική απ’ τις ταινίες!)

2. Ίσως κάνεις τη σκέψη (λίγες ή περισσότερες φορές) για το αν σου ταιριάζει γάντι το Πανεπιστήμιο που διάλεξες. Τα πράγματα στη ζωή δεν είναι ή άσπρο ή μαύρο, οπότε ανεξάρτητα με το πόσο “ερωτευμένος” είναι κανείς με το αντικείμενο σπουδών του, σίγουρα θα διερωτηθεί κάποια στιγμή για το αν έκανε τη σωστή επιλογή ή μήπως του ταίριαζε κάτι άλλο καλύτερα. Αυτά είναι σκέψεις και συζητήσεις που κάνουμε όλοι με τον εαυτό μας.

3. Η φοιτητική ζωή είναι μια ιδανική στιγμή για να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου και να τη διαχειριστείς με όσο καλύτερο τρόπο μπορείς. Μπορεί η ανεξαρτησία σου να μην είναι ακόμα οικονομική, όμως σταδιακά αρχίζεις και αναλαμβάνεις όλο και περισσότερες ευθύνες, έχεις να φροντίσεις ένα σπίτι, να ψωνίζεις για σένα, να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου στην ώρα, να  αποφασίζεις αν σου κάνει καλό να ξενυχτάς τρεις μέρες σερί, να να να.

4. Το “ξεσκαρτάρισμα” παλιών φίλων, είτε οικογενειακών, είτε από σχολείο, φροντιστήριο, κατασκήνωση, είναι μια διαδικασία που κανείς δεν αποφεύγει. Σε αυτή τη φάση της ζωής μας, οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν. Με άλλους θα απομακρύνεσαι περισσότερο, με άλλους θα έρχεσαι πιο κοντά είτε λόγω συνθηκών είτε γιατί ανακαλύπτεις περισσότερα κοινά. Ότι κάποιοι θα φύγουν τελείως από δίπλα σου όμως, αυτό είναι αναπόδραστο και σχεδόν αναγκαίο!

5. Θα απομυθοποιήσεις τους γονείς σου, ούτε αυτό το αποφεύγει κανείς στη φοιτητική ζωή. Τώρα, έχεις χρόνο να τους γνωρίσεις λίγο παραπάνω, είτε όταν γυρνάς σπίτι για διακοπές, είτε επειδή σας δόθηκε λίγος χρόνος, και συνειδητοποιείς πράγματα για την παιδική σου ηλικία, για τους γονείς και τη δική τους ζωή και ιδιοσυγκρασία. Θα μάθεις να τους βλέπεις και να τους αντιμετωπίζεις περισσότερο σαν ανθρώπους ενήλικες με τα ελαττώματα, τις αδυναμίες και τις ιδιοτροπίες τους.

6. Σίγουρα θα μείνεις εντελώς άφραγκος κάποια στιγμή. Ταπί και ψύχραιμος που λέμε. Θα καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να διαχειρίζεσαι σωστά τα οικονομικά σου, έτσι ώστε να μην ξεμένεις στα μέσα του μήνα, κυρίως από ντελίβερι, καταχρήσεις σε αλκοόλ ή παρορμητικές αγορές.

Αν μη τι άλλο, θα μάθεις πως τα χρήματα κερδίζονται με κόπο και δε χαρίζονται σε κανέναν μας, οπότε πρέπει να τους δίνεις κάποια αξία, όταν περνάνε από τα χέρια σου!

Δες κι αυτό: Φοιτητική ζωή: 6 χρήσιμες τακτικές για να είσαι εντός προϋπολογισμού κάθε μήνα!
Φοιτητική ζωή: 6 τρόποι για να καταπολεμήσεις τη μοναξιά!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
FT
1 - 0
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;