Έρευνα: Το σεξ μπορεί να βελτιώσει και τη μνήμη σου!
Κάνε σεξ, κάνει καλό και στη μνήμη σου!

Ήξερες ότι το σεξ κάνει πολύ καλό στον οργανισμό σου και γενικά σου δημιουργεί ένα αίσθημα ευεξίας! Αυτό που δεν ήξερες, όμως, είναι ότι βελτιώνει και τη μνήμη σου. Μάλιστα, νέα έρευνα απέδειξε ότι κάνει πολύ καλό και εκεί!

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 6.000 ανθρώπων άνω των 50 ετών και αποκάλυψε ότι μια υγιής σεξουαλική ζωή μπορεί να βελτιώσει την βραχυπρόθεσμη μνήμη. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν τον περασμένο μήνα στο περιοδικό Archives of Sexual Behavior!

Πιο συγκεκριμένα, το 2012, 6.016 άνδρες και γυναίκες απάντησαν σε ερωτηματολόγια και τεστ μνήμης διαμορφωμένα ανάλογα με την διατροφή τους, το ιστορικό τους και την σεξουαλική τους ζωή. Δύο χρόνια μετά, η διαδικασία επαναλήφθηκε και οι ερευνητές από το University of Wollongong συνέκριναν τα αποτελέσματα προκειμένου να καταγράψουν τις αλλαγές στη μνήμη τους.

Τα αποτελέσματα, αυτά, έδειξαν ότι η μνήμη της πλειονότητας εξασθένισε με το πέρασμα των δύο χρόνων αλλά βελτιώθηκε για όσους έκαναν περισσότερο σεξ κατά τη διάρκεια του οποίου είχαν μεγαλύτερη συναισθηματική επαφή με τους συντρόφους τους.

Βέβαια, αυτή η βελτίωση αφορούσε αποκλειστικά και μόνο την βραχυπρόθεσμη μνήμη και όχι την μακροπρόθεσμη. Αλλά κάτι είναι και αυτό, ειδικά για εσένα που ξεχνάς εύκολα!

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σεξ επηρεάζει τον ιππόκαμπο, μία εγκεφαλική δομή που συμμετέχει στη μεταφορά πληροφοριών από τη βραχυπρόθεσμη μνήμη στη μακροπρόθεσμη και την πλοήγηση στο χώρο.

Οπότε κάνε σεξ κάνει καλό!

Δες ακόμα: Έρευνα: Είχες σκεφτεί ότι η ηλικία σου επηρεάζει το πόσο συχνά κάνεις σεξ;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;