Τοξική σχέση: 3 σημαντικά
Ήρθε η ώρα να δεις τι πραγματικά αξίζεις!

Οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων είναι περίπλοκο πράγμα, πόσο μάλλον οι ερωτικές σχέσεις, που κλείνουν μέσα τους, σε μεγάλο βαθμό, ζήλια, κτητικότητα και εγωισμό.

Όταν συνάπτεις μια σχέση με κάποιον δεν μπορείς να ξέρεις κατά πόσο αυτή η σχέση θα αποκτήσει τοξικότητα ή ποιες συμπεριφορές είναι αυτές που θα την πυροδοτήσουν, διότι ακόμα είσαι σε φάση γνωριμίας με τον άλλον.

Ωστόσο, από απόσταση χρόνου και κάνοντας έναν απολογισμό του τι είχες με κάποιον όταν μια σχέση τελειώνει, μπορείς πλέον να καταλάβεις πως βρέθηκες εκεί, ποιες ήταν οι ανυπέρβλητες δυσκολίες ή στην τελική τι θα μπορούσες να είχες κάνει διαφορετικά.

Αν η σχέση σας έληξε τοξικά, τότε σίγουρα θα πάρεις κάποιο από τα παρακάτω μαθήματα, γιατί οι σχέσεις αφήνουν πάντα μια “κληρονομιά” στη ψυχή και τις σκέψεις μας.

1. Έμαθες να σε βάζεις σε προτεραιότητα

Δεν είσαι υποδεέστερος/η σε μια σχέση και πρέπει πάντα να υπολογίζεις τον εαυτό σου. Όσο κι αν αγαπάς τον άλλον, δεν μπορείς να παραμερίζεις τις ανάγκες και τα θέλω σου.

2. Έμαθες να μη φοβάσαι να εκφράζεις ό,τι σε προβληματίζει

Μια τοξική σχέση μπορεί να σου δώσει ένα τεράστιο μάθημα ζωής. Ναι, έχεις δικαίωμα να λες τι σε πειράζει στον άλλον και να συζητάτε για το πρόβλημα, πριν προλάβει να ξεφύγει απ’ τον έλεγχό σας!

3. Έμαθες να εκτιμάς τις προσπάθειές σου

Όσο κι αν προσπάθησες να κρατήσεις τη σχέση σε ένα επίπεδο, όταν ένας από τους δυο εκδηλώνει τοξική συμπεριφορά, ότι και να κάνεις εσύ ενδεχομένως θα πέφτει στο κενό. Το πάλεψες όμως και είδες μέχρι που φτάνει η υπομονή, τα όρια και η ψυχική σου αντοχή.

Δες ακόμα: 3 κλασικοί μύθοι που πλαισιώνουν το χωρισμό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;