3 κλασικοί μύθοι που πλαισιώνουν το χωρισμό
Οι μύθοι είναι για να καταρρίπτονται!

Αν χώρισες πρόσφατα και βρίσκεσαι σε απελπιστική κατάσταση, όπου προσπαθείς να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να νιώσεις καλύτερα, τότε καλό είναι να προσέξεις τους καλόβολους μύθους που πλαισιώνουν το χωρισμό.

Η φάση του χωρισμού δεν είναι σίγουρα ευχάριστη και αποτελεί, σε κάθε περίπτωση, μια πολύ προσωπική σου συναισθηματική στιγμή, την οποία πρέπει να ζήσεις όπως εσύ αισθάνεσαι.

Όπως και οι σχέσεις, έτσι και ο χωρισμός όμως συνοδεύεται από διάφορους μύθους, οι οποίοι χτίστηκαν από εμάς τους ίδιους. Ειρωνεία;

Δες ποιοι είναι οι 3 βασικότεροι:

1. Διαιρέσεις, προσθαφαιρέσεις και μαθηματικές παρεξηγήσεις

Ποιος είπε ότι τα συναισθήματα χωράνε σε κουτάκια και μαθηματικούς υπολογισμούς; “Αν η σχέση σας κράτησε 5 μήνες, χρειάζεται τόσο διάστημα για να τον ξεπεράσεις”, “αν η σχέση σας κράτησε 1 χρόνο, σου χρειάζεται παραπάνω καιρός” και άλλα τέτοια. Το να βάζουμε στον εαυτό μας deadlines για το πότε και το πόσο καιρό θα μας πάρει να ξεπεράσουμε κάποιον είναι τουλάχιστον καταπιεστικό, αλλά και εχθρικό ως προς το συναίσθημα. Αποδέξου το πως αισθάνεσαι και πάρε το δικό σου χρόνο.

2. Αν θες να ξεπεράσεις ένα χωρισμό, πρέπει να βγεις με κάποιον άλλον

Σίγουρα το να γνωρίσεις κάποιον άνθρωπο και να φλερτάρεις θα τονώσει την αυτοπεποίθηση σου και θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Βραχυπρόθεσμα όμως. Το θέμα είναι πόση ανάγκη έχεις να πας παρακάτω, ή αν χρειάζεσαι τελικά να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου, να σκεφτείς καθαρά και να πάρεις συνειδητές αποφάσεις.

3. Σοκολάτες, παγωτά και τύψεις

Αν υπάρχει “λύση” σε κάτι που μας πονάει συναισθηματικά, αυτό είναι να αφουγκραστούμε τις ανάγκες και τις ελλείψεις μας, να αντιμετωπίσουμε τον πόνο και να ζήσουμε καινούριες εμπειρίες όταν είμαστε έτοιμοι. Η συναισθηματική πείνα είναι μια πρόχειρη αντιμετώπιση του προβλήματος, όμως λύση δεν είναι σε καμία περίπτωση. Τουλάχιστον, αν θες να κάνεις διατροφικές ατασθαλίες, κάντες με την ησυχία σου, αλλά μη μετανιώνεις μετά και βασανίζεσαι από ενοχές!

Δες ακόμα: Aυτή είναι η χειρότερη ατάκα χωρισμού που μπορεί να ακούσει κάποιος!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;