Κάθε πραγματική φιλία έχει αυτά τα 5 χαρακτηριστικά!
Φίλος είναι κάποιος που σου δίνει πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου!

Σύμφωνα με μια εύστοχη ρήση της Margaret Lee Runbeck: “Οι σιωπές κάνουν τις πραγματικές συζητήσεις μεταξύ φίλων. Αυτό που μετράει δεν είναι να μιλάς, αλλά να μη χρειάζεται να μιλήσεις.”

Πράγματι: Με έναν άνθρωπο που αισθάνεσαι άνετα, ένας άνθρωπος που είναι και αξίζει να λέγεται “πραγματικός” φίλος σου, θα σε καταλάβει απευθείας, δε χρειάζεται να του εξηγήσεις με πολλά λόγια, να απολογηθείς ή οτιδήποτε. Ξέρει να “διαβάζει” τις παύσεις και τις μικρές σιωπές σας. Και αν βρεις ένα τέτοιο φίλο… μην τον αφήσεις ποτέ!

Ποια είναι τα σημάδια της φιλίας, η οποία έχει προδιαγραφές να μείνει αναλλοίωτη όσος χρόνος κι αν περάσει; 

1. Σε παροτρύνει να αποδέχεσαι τον εαυτό σου, γιατί ξέρει πως για να είσαι καλά με τους άλλους, πρέπει πρώτα να είσαι καλά με τον ίδιο σου τον εαυτό.

2. Σε ενθαρρύνει πρώτα απ’ όλα με την παρουσία του. Αυτό που έχουμε ανάγκη από τους ανθρώπους δεν είναι τόσο τα γλυκά λόγια ή οι υποσχέσεις τους, αλλά η παρουσία τους καθ’ αυτή. Όταν είσαι πεσμένος και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, μπορεί να ακούσεις χίλια δυο παρηγορητικά λόγια. Όλα καλοδεχούμενα. Όμως ένας πραγματικός φίλος μπορεί να σε βοηθήσει απλώς και μόνος με την παρουσία του στο χώρο, με τη διάθεση και το χαμόγελό του. Δε χρειάζεται κάτι παραπάνω.

3. Σε κρατάει down to earth, είναι εκεί για να χαρείτε κάθε επιτυχία σας, αλλά μόλις δει ότι πας να ξεφύγεις, όταν “πάρουν τα μυαλά σου αέρα”, προσπαθεί να σε προσγειώσει στην πραγματικότητα με τον πιο γλυκό τρόπο.

4. Όσο καλά κι αν γνωρίζεστε, όσα χρόνια κι αν σας δένουν, δεν παύει να σέβεται τον προσωπικό σου χώρο και χρόνο, εσένα τον ίδιο, τα συναισθήματά σου, τις αντιλήψεις και τις επιλογές σου. Το ότι είσαι κολλητός με κάποιον, αυτό δε σου δίνει κανέναν δικαίωμα να παρεμβαίνεις στη ζωή του, να γίνεσαι αδιάκριτος ή επικριτικός.

5. Βγάζει τον καλύτερο εαυτό σου. Μεγαλώνετε ή μεγαλώσατε μαζί και έχετε ζήσει από κοινού ένα σωρό εμπειρίες. Μαζί του αισθάνεσαι ότι μπορείς να αξιοποιείς και να βγάζεις προς τα έξω την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, ανακαλύπτεις πράγματα για σένα, σου δίνει κίνητρο και θάρρος για το μέλλον.

Δες κι αυτό: Αποφθέγματα για τη φιλία
7 φράσεις που μπορούν να καταστρέψουν μια φιλία
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 3 
 2 
 1 
 2 
 0