7 φράσεις που μπορούν να καταστρέψουν μια φιλία
Η φιλία είναι ιερή... Φέρσου ανάλογα!

Η φιλία είναι μια έννοια που, δυστυχώς, δεν καταλαβαίνουν όλοι οι άνθρωποι αλλά ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του.

Ο Τζιμ Μόρισον – frontman του συγκροτήματος Doors- είχε πει κάποτε: «Φίλος είναι κάποιος που σου δίνει πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου«, και δε γίνεται να μη συμφωνήσουμε περισσότερο.

Πολλές φορές νομίζουμε πως οι φίλοι μας θα δεχτούν τα πάντα από εμάς γιατί έτσι συνηθίζεται. Αλλά πρέπει να ξέρεις πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα όρια του και φτάνει κάποια στιγμή στο σημείο που κουράζεται.

Υπάρχουν κάποιες φράσεις (ενδεικτικές πάντα) που μπορεί να ξεστομίσεις και ξαφνικά να δεις το φίλο σου να εξαφανίζεται από τη ζωή σου (το ίδιο ισχύει και από τη μεριά του, φυσικά).

1.«Νομίζεις πώς αυτό είναι πρόβλημα; Έχω πολύ χειρότερα».

Όταν ένας φίλος σου έρχεται σε εσένα για βοήθεια, σημαίνει πως θέλει τη συμβουλή και τη στήριξη σου. Αν δε μπορείς να το διαχειριστείς, τότε καλύτερα να μην τον δεις.

2.«Πάντα συμπεριφέρεσαι περίεργα».

Αφού ξέρεις πως είναι σαν άνθρωπος, γιατί το τονίζεις συνεχώς; Αν δε σου αρέσει ή δε σου κάνει σαν άνθρωπος, τότε καλύτερα να φύγεις παρά να τον μειώνεις.

3.«Με έχεις ξεχάσεις τελείως και δεν επικοινωνείς».

Οκ, θες και εσύ να σου δώσει σημασία αλλά ένας πραγματικός φίλος δε χρειάζεται να πετάξει τη συγκεκριμένη ατάκα γιατί υποτίθεται ότι καταλαβαίνει.

4.«Μιλάς συνεχώς για τους στόχους σου αλλά δεν κάνεις τίποτα».

Αυτή η φράση είναι λίγο επιθετική. Αντί αυτού μπορείς να του πεις πως μπορείτε μαζί να βρείτε λύση στους φόβους που ενδεχομένως να έχει.

5.«Η ζωή συνεχίζεται».

Όταν περνάει μια δύσκολη φάση στη ζωή του, δε χρειάζεται να πεις αυτή τη φράση από την πρώτη μέρα. Δείξε συμπόνοια και υπομονή.

6.«Δε μπορώ να πιστέψω ότι δε μπορείς να αλλάξεις την εμφάνιση σου».

Είναι ίσως από τις χειρότερες φράσεις που μπορείς να πεις σε έναν φίλο που προσπαθεί να χάσει βάρος ή να πάρει.

7.«Έχεις προβλήματα; Μαζέψου».

Άν έχεις πει αυτή τη φράση και ακόμη σου μιλάει, τότε είσαι τυχερός. Οι φίλοι θέλουν συμπαράσταση και όχι έναν άνθρωπο που θα τους «ρίξει» ακόμη περισσότερο.

Δες και αυτό: Υπάρχει φιλία μεταξύ των δυο φύλων; Οι ειδικοί απαντούν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
45'
0 - 0
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1