Το ΕΚΠΑ ανάμεσα στα καλύτερα Πανεπιστήμια σύμφωνα με τη Google!
Το ΕΚΠΑ ανεβαίνει ραγδαία σε λίστες με τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου!

Το ΕΚΠΑ τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αλλάζει πρόσωπο. Με σωστή και ποιοτική δουλειά καταφέρνει και αναγνωρίζεται, ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι πλέον βρίσκεται στην 26η θέση παγκοσμίως με βάση τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης “Top Universities by Google Scholar Citations” της Webometrics, η οποία δημοσιεύθηκε στις αρχές του Ιανουαρίου 2019.

Ο πίνακας κατάταξης, ο οποίος περιλαμβάνει 10.500 Πανεπιστήμια, διαμορφώνεται με βάση τον αριθμό ετεροαναφορών (citations) του ερευνητικού έργου των διαφόρων Ιδρυμάτων. Ο εντοπισμός των ετεροαναφορών γίνεται μέσω της πλέον δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης ακαδημαϊκής βιβλιογραφίας, του Google Scholar.

Το ΕΚΠΑ με 844.945 ετεροαναφορές, ανέβηκε δώδεκα θέσεις από την προηγούμενη κατάταξη του Ιουλίου του 2018, αγγίζοντας για πρώτη φορά το top 20 των καλύτερων Πανεπιστημίων παγκοσμίως.

Η θέση αυτή είναι η καλύτερη θέση που έλαβε ποτέ ελληνικό Πανεπιστήμιο σε ιδρυματικό επίπεδο σε οποιοδήποτε παγκόσμια κατάταξη. Μάλιστα το ΕΚΠΑ είναι το έκτο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο που βρίσκεται στη συγκεκριμένη κατάταξη, πίσω από Πανεπιστήμια όπως το Cambridge, το University College of London, το Oxford, το École Polytechnique Fédérale de Lausanne, και το Imperial College London.

Η μελέτη των ετεροαναφορών θεωρείται, από τον ακαδημαϊκό κλάδο, ως το εγκυρότερο κριτήριο αποτίμησης του επιστημονικού και ερευνητικού έργου ενός Πανεπιστημίου. Στο κριτήριο αυτό δεν ενδιαφέρει το πόσα άρθρα έχουν γραφτεί από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου αλλά πόσες αναφορές του ονόματος και του έργου του έχουν γίνει σε άρθρα και έρευνες άλλων συγγραφέων και καθηγητών άλλων Πανεπιστημίων.

Ο αριθμός των ετεροαναφορών στον συγκεκριμένο πίνακα κατάταξης υπολογίζεται με βάση το άθροισμα των 10 καλύτερων προφίλ ΔΕΠ ερευνητών του κάθε Πανεπιστημίου, εκτός του πρώτου προφίλ. Κάτι που συμβάλλει στην αντιπροσώπευση ενός μεγαλύτερου μέρους του συνόλου!

Δες επίσης: Παιδεία: Νέο μάθημα προστίθεται στο πρόγραμμα του Δημοτικού και είναι ΠΟΛΥ χρήσιμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;