Παιδεία: Νέο μάθημα προστίθεται στο πρόγραμμα του Δημοτικού και είναι ΠΟΛΥ χρήσιμο!
Δείτε αναλυτικά!

Μία πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη πρόκειται να γίνει στο πρόγραμμα των Δημοτικών σχολείων, που θα είναι πραγματικά χρήσιμο για τα παιδιά. Το μάθημα θα λέγεται “Διατροφική Αγωγή” και στα πλαίσια της διδασκαλίας του θα ενημερώνονται οι μαθητές για τα θέματα της διατροφής.

Είναι η πρώτη φορά που διδάσκεται τέτοιου είδους αντικείμενο στα σχολεία, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τα παιδιά στρέφονται όλο και περισσότερο στο έτοιμο, γρήγορο φαγητό και τα ποσοστά παχυσαρκίας ανεβαίνουν.

Έτσι, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστας Γαβρόγλου, έκανε δεκτή την τροπολογία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Στέφου, Σ. Αναγνωστοπούλου, Τρ. Μηταφίδη, Αθ. Μιχελή και Α. Ριζούλη, η οποία ορίζει ως διακριτό μέρος του ωρολογίου προγράμματος του Δημοτικού Σχολείου η “Διατροφική Αγωγή”.

Η διδακτική ώρα της Διατροφικής Αγωγής θα ανατίθεται, κατά προτεραιότητα, στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν τη δεύτερη ώρα (14:15-15:00) του Ολοήμερου Προγράμματος. Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των εκπαιδευτικών , συμπεριλαμβανομένου και του υπευθύνου του Ολοήμερου Προγράμματος, στους οποίους ανατίθεται η διδασκαλία της Διατροφικής Αγωγής δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των λειτουργούντων τμημάτων της δεύτερης διδακτικής ώρας του Ολοήμερου προγράμματος.

Ελπίζουμε, ότι στην πορεία θα υπάρξει μέριμνα ώστε όλοι οι μαθητές θα παρακολουθούν το συγκεκριμένο μάθημα, το οποίο θα διδάσκεται από επαγγελματίες διατροφολόγους που θα μπορούν να δώσουν πραγματικά χρήσιμες συμβουλές στην τάξη και θα είναι σε θέση να αναδείξουν το πόσο σημαντική είναι η υγιεινή διατροφή στην ανάπτυξη και την υγεία του οργανισμού.

Δείτε αναλυτικά: Παιδεία: Αλλάζει η ώρα έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;