5 τρόποι για να συνέλθεις από το hangover
Όταν ξυπνάς μεσημέρι και το ταβάνι "γυρίζει"!

Σίγουρα αυτές οι μέρες συνοδεύονται από βραδινές εξόδους και ξενύχτια μέχρι πρωίας! Είναι Χριστούγεννα και θέλουμε να το ρίξουμε λίγο έξω (Αν δε το έχουμε ήδη ρίξει δηλαδή!).

Αν ξυπνήσεις, λοιπόν, στις 3 το μεσημέρι, όλα γυρίζουν απ’ τη ζαλάδα και το αλκοόλ ρέει άφθονο στον οργανισμό σου, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις κάποια απ’ τις παρακάτω συμβουλές!

Είναι αποδεδειγμένες και τσεκαρισμένες, στο λέω με σιγουριά!

Πώς θα φύγει, λοιπόν, το ενοχλητικό hangover; Θα κάτσεις με σταυρωμένα τα χέρια μέχρι να αποχωρήσει μόνο του;

Φυσικά και όχι! Έχουμε και μια μέρα να αδράξουμε!

1. Αυγά

Τα αυγά είναι ένας καλός τρόπος για να διώξεις τη χτεσινή μέθη που δε λέει να φύγει με τίποτα. Η κυστεΐνη που περιέχεται στο αυγό είναι απαραίτητη για το σώμα που μεταβολίζει το αλκοόλ.

2. Μπανάνες και μέλι

Τα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, όπως η μπανάνα, σε βοηθούν να αναπληρώσεις την απώλεια μαγνησίου και άλλων ηλεκτρολυτών, ενώ η φρουκτόζη που περιέχεται τόσο στη μπανάνα όσο και στο μέλι, ενθαρρύνουν τον οργανισμό να διασπάσει του αλκοόλ που ρέει στο αίμα σου.

3. Προτίμησε στεγνά φαγητά

Αν είσαι ακόμα ζαλισμένος από το χτεσινό μεθύσι, καλύτερα να επιλέξεις στεγνές τροφές και όχι τηγανιτά και λιπαρά. Δοκίμασε να φας κράκερ ή φρυγανιές και σίγουρα όχι πατάτες τηγανιτές ή μπέργκερ, τα οποία θα κάνουν πολύ χειρότερη την κατάσταση.

4. Νερό με λεμόνι

Μια ιδανική λύση στην άμεση ανακούφιση απ’ το hangover είναι το νερό με λεμόνι. Ρίξε λίγο λεμόνι στο ποτήρι σου μόλις ξυπνήσεις, έτσι ώστε να αρχίσει σιγά-σιγά και το στομάχι σου να επανέρχεται στα φυσιολογικά του και το συκώτι σου να θεραπεύεται απ’ τις χτεσινές καταχρήσεις. Το λεμόνι βοηθά τον οργανισμό μας να αποβάλλει τις τοξίνες, ενώ παράλληλα ενισχύει την πέψη και την κυκλοφορία των γαστρικών υγρών .

5. Ύπνος

Last but definetely not least… ύπνος και πάλι ύπνος. Ένα ιδανικό αντίδοτο στο γερό μεθύσι είναι να κοιμηθείς όσο καλύτερα μπορείς και όσο περισσότερο χρειάζεσαι την επόμενη ημέρα. Όσο κοιμάσαι, το hangover θα είναι λιγότερο έντονο και θα θεραπεύεται με φυσικό τρόπο, χωρίς να σε ταλαιπωρεί πολύ.

Δες κι αυτό: Hangover: Δες πως συνέρχονται σε διάφορες χώρες του κόσμου και προσπάθησε να μην αηδιάσεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;