Ποιο είναι το σημαντικότερο συστατικό μιας σχέσης;

Από neolaia.gr Team 22 Δεκεμβρίου 2018

Κάπως έτσι δε δημιουργούνται οι επιτυχημένες σχέσεις;

Τι είναι αυτό που κρατά μια σχέση ζωντανή στο χρόνο; Ποια είναι τελικά η πεμπτουσία μιας ερωτικής σχέσης;

Αναζητάμε στον άλλον την κρυστάλλινη ομορφιά και τους λεπτούς του τρόπους; Θέλουμε να μας εκτιμά και να μας το δείχνει, χωρίς περιστροφές; Να πίνουμε τον ίδιο καφέ και να μας αρέσουν οι ίδιες ταινίες; Να έχει πάντα διάθεση για σεξ και να μοιράζεται το φαγητό του; Τίποτα από τα παραπάνω ή όλα μαζί;

Άλλοτε διεκδικούμε μια πιο εφήμερη σχέση, άλλοτε έχουμε πραγματικά ανάγκη από αυτό που λέμε «σοβαρή» σχέση. Που να περιλαμβάνει βαθιά γνωριμία, αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό, αληθινά συναισθήματα τρυφερότητας και συμπόρευση στην καθημερινότητα.

Παρότι μπορεί να νομίζουμε (όχι όλοι μας, αλλά οι περισσότεροι) πως η ελκυστική εξωτερική εμφάνιση και το σεξαπίλ είναι αυτό που κάνει μια σχέση ευτυχισμένη, η πραγματικότητα το διαψεύδει τις περισσότερες φόρες.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, αλλά και με την ίδια μας την εμπειρία, η ουσιαστική σχέση μεταξύ δυο ανθρώπων χτίζεται κυρίως μέσα από την καλή επικοινωνία και το διάλογο. Επομένως, το πρώτο πράγμα που αναζητάμε και έχουμε πραγματικά ανάγκη σε μια σχέση δεν είναι ούτε η εμφάνιση και το στυλ του άλλου ούτε οι τρόποι savoir vivre.

Αυτό που μας «ιντριγκάρει» και μας γοητεύει σε έναν άνθρωπο, ειδικά τον πρώτο καιρό γνωριμίας, είναι μια ουσιαστική συζήτηση, δηλαδή μια διαδικασία ανταλλαγής απόψεων και σκέψεων, μέσα απ’ την οποία και οι δύο έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν, να συμφωνήσουν, να διαφωνήσουν.

Η τριβή μέσα απ’ το διάλογο, τα κοινά στοιχεία, ακόμα και οι όποιες διαφωνίες ή αντιπαραθέσεις είναι τα συστατικά που δημιουργούν ένα βαθύ συναισθηματικό δέσιμο.

Είναι η ανάγκη μας να γνωρίσουμε κάποιον, ο οποίος θα «δει», θα «ακούσει» και θα «αφουγκραστεί» αυτό που είμαστε (και όχι αυτό που δείχνουμε).

Δες κι αυτό: 3 μυστικά για μια πραγματικά ευτυχισμένη σχέση

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486