3 μυστικά για μια πραγματικά ευτυχισμένη σχέση
Είναι αναγκαία, αν θέλεις η σχέση σας να πετύχει!

Οι σχέσεις που κάνουμε με τους ανθρώπους μας εξελίσσουν, μας διαμορφώνουν και δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που μια σχέση μπορεί να μας “μεταμορφώσει”, κάνοντάς μας να δούμε και να συνειδητοποιήσουμε πράγματα, που δεν περιμέναμε ποτέ!

Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει “τέλεια” σχέση, ούτε “τέλειος” άνθρωπος, γιατί έτσι είμαστε πλασμένοι και, δυστυχώς ή ευτυχώς, χρειαζόμαστε τους γύρω μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και να γευτούμε αυτή τη ζωή. Όπως, πολύ σωστά, είπε και ο Αριστοτέλης, πριν πολλά πολλά πολλά χρόνια: Κανείς δεν μπορεί να ζήσει μόνος του, εκτός και αν είναι Θεός ή θηρίο.

Μια σχέση, λοιπόν, για να σταθεί και να διατηρηθεί χρειάζεται την αμοιβαία υποστήριξη των μελών της και την αμφίδρομη επικοινωνία, πράγμα που ισχύει τόσο για μια μακροχρόνια σχέση όσο και για μια σχέση που μόλις ξεκίνησε ή πρόκειται τώρα να ξεκινήσει.

Οι παρακάτω τρεις συνήθειες είναι πολύ βασικές και, όταν υιοθετούνται, βοηθάνε μια ερωτική σχέση να εξελίσσεται στο χρόνο και να είναι επιτυχημένη, όπως άλλωστε της αξίζει!

1. Δοκιμάστε νέες εμπειρίες

Ένα αναπόφευκτο πρόβλημα κάθε μεγάλης σχέσης είναι η ρουτινοποίηση, που συνήθως προκύπτει απ’ την καθημερινή τριβή και τις επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες. Πώς θα κρατηθεί ζωντανός ο ενθουσιασμός; Απελευθέρωσε τον αυθορμητισμό σου, πάρε ρίσκα και δοκίμασε να ξεκινήσεις καινούρια πράγματα μαζί με τον άνθρωπο που αγαπάς, πράγμα που και θα σας ενώσει περισσότερο και θα σας χαρίσει στιγμές και εμπειρίες κοινής απόλαυσης.

2. Μη φοβάσαι τη “συγγνώμη”

Το να παραδεχτεί κανείς πως έκανε λάθος ή πως θα μπορούσε να είχε φερθεί διαφορετικά είναι ομολογουμένως ένα απ’ τα δυσκολότερα πράγματα που καλείσαι να κάνεις σε μια σχέση. Ωστόσο, είναι καλό να αφήνεις στην άκρη που και που τον εγωισμό σου και να απελευθερώνεις την ευάλωτη πλευρά σου, γιατί στην τελική, αν δεν “εκτεθείς” στον άνθρωπο που αγαπάς, σε ποιον θα εκτεθείς; Μη φοβάσαι να λες “συγγνώμη”, όταν πραγματικά χρειάζεται, και μη διστάζεις επίσης να δέχεσαι και τη “συγγνώμη” του άλλου.

3. Εκφράσου με όποιο τρόπο μπορείς

Ένας εκ των ων ουκ άνευ κανόνας μιας ερωτικής σχέσης που θέλει να ευτυχίσει είναι η ποιότητα στην επικοινωνία και η ειλικρινής έκφραση συναισθημάτων. Ο πιο εγγυημένος τρόπος για να μεταδόσεις την αλήθεια σου, το παράπονό σου, το ακριβές σου συναίσθημα δηλαδή, είναι απλά να το εκφράσεις με τον πιο ευθύ τρόπο, χωρίς να ταλαιπωρείσαι από αγχώδεις σκέψεις για το τι θα σκεφτεί ή θα απαντήσει ο άλλος. Εκφράσου με όποιον τρόπο μπορείς και έτσι και η σχέση σου θα πάει σε άλλο επίπεδο και εσύ θα μάθεις να υπερασπίζεσαι τον εαυτό και τις ανάγκες σου, χωρίς τύψεις και φόβο!

Δες κι αυτό: Πόσο «ενήλικη» είναι τελικά η σχέση σας;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;