3 συμβουλές για όσους δεν μπορούν να πιουν αλκοόλ τα φετινά Χριστούγεννα
Όλα μέσα στη ζωή είναι!

Ξέρουμε καλά τι εστί αλκοόλ και όσο “κακή” συνήθεια κι αν το χαρακτηρίζουν, είναι δύσκολο να αντισταθείς!

Παρότι γνωρίζουμε πως δεν έχει την καλύτερη επίδραση στην ποιότητα του δέρματος και του συκωτιού μας, η αλήθεια είναι πως ένα βραχυπρόθεσμο καλό το κάνει και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε: Περιορίζει το άγχος μας, συνοδεύει υπέροχα τις εξόδους μας και μας διασκεδάζει (Σε λογικές ποσότητες πάντα!).

Παρόλα αυτά, αν για οποιοδήποτε λόγο, τα φετινά Χριστούγεννα δεν μπορείς να καταναλώσεις αλκοόλ, είτε λόγω αντιβίωσης, είτε γιατί είπες να κάνεις αποτοξίνωση μια φορά, είτε γιατί σταμάτησε να σε συγκινεί τόσο, να ξέρεις πως υπάρχουν τρόποι να το αντιμετωπίσεις.

Ναι, μπορείς να περάσεις καλά αυτές τις γιορτές ακόμη και χωρίς αλκοόλ να ρέει στο αίμα σου! 

Πώς όμως;

1. Υποκατάστατα

Μπορείς να αντικαταστήσεις το αλκοόλ με ένα μη αλκοολούχο ποτό, το οποίο απολαμβάνεις εξίσου. Για παράδειγμα, virgin mary, αρωματισμένο ανθρακούχο νερό, smoothie, τσάι ή γρεναδίνη με κάποιο αναψυκτικό.

2. Μην αφήνεις να σε παρασύρουν για να “περάσετε καλά”

Μπορεί οι φίλοι σου και γενικά οι γύρω σου να έχουν συνηθίσει να βγαίνετε παρέα και να πίνετε τα πάντα μέχρι πρωίας. Μην αφήσεις τους άλλους να μανιπιουλάρουν την επιλογή σου στην αποχή από το αλκοόλ, έτσι ώστε να περάσετε καλά, όπως παραδοσιακά κάνετε. Η πίεση και ο ψυχαναγκασμός που δεχόμαστε τις γιορτές απ’ τους γύρω μας, τόσο για το φαγητό όσο και για το ποτό, είναι καλό να μετριάζονται και έχεις κάθε δικαίωμα να πεις “όχι” όταν δε θες να πιεις ή να φας παραπάνω (Δεν είναι αγένεια να αρνηθείς!).

3. Δε χρειάζεται να απολογείσαι

Όσο παράξενο και αν τους φανεί το ότι τις φετινές γιορτές απέχεις από το σπορ του αλκοόλ, έχουν υποχρέωση να το καταλάβουν και να αφουγκραστούν το λόγο ή τους λόγους, για τους οποίους πήρες τη συγκεκριμένη απόφαση. Ούτε να απολογείσαι στον καθένα χρειάζεται, ούτε να αισθάνεσαι ενοχές για το αν περνάει ή δεν περνάει καλά η παρέα ούτε να δίνεις χίλιες εξηγήσεις στον καθένα.

Δες κι αυτό: Αντιβίωση και αλκοόλ – Τι ισχύει τελικά;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;