Τα κόλπα για να γλιτώσεις χρήματα και το ΨΟΦΟΚΡΥΟ του χειμώνα!
Για να μην πληρώσεις τα μαλλιά της κεφαλής σου σε πετρέλαιο και ρεύμα!

Winter is here και οι Starks είχαν δίκιο από την αρχή. Ήρθε το κρύο παιδιά κι αυτό σημαίνει πως όταν είμαστε σπίτι πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε θα να γλιτώσουμε από τα κρυοπαγήματα.

Αυτό βέβαια από μόνο σημαίνει πως ήρθε ο καιρός για τα έξοδα σε θέρμανση που δεν αρέσει σε κανέναν. Μα κανέναν. Ειδικά όταν είσαι φοιτητής και το budget σου είναι πολύ περιορισμένο, δε γίνεται να δίνεις ακραία ποσά.

Δες λοιπόν τι πρέπει να κάνεις για να ζεσταθείς και να μην αδειάσει το πορτοφόλι σου μέσα στον χειμώνα.

1. Απόφυγε την κεντρική θέρμανση

Τα περισσότερα φοιτητόσπιτα βρίσκονται σε παλιές πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση. Αυτό σημαίνει πως η συνέλευση της πολυκατοικίας (αποτελούμενη ως επί το πλείστον από γιαγιάδες), θα αποφασίσει ποιες ώρες τις ημέρας θα καίει το καλοριφέρ.

Είναι ΣΙΓΟΥΡΟ πως αυτές οι ώρες θα είναι ώρες που δε θα είσαι σπίτι. Που σημαίνει πως τσάμπα θα καίει η λάμπα (η στην περίπτωσή μας το καλοριφέρ). Και στο τέλος του μήνα θα σου έρθει ένας λογαριασμός κοινοχρήστων που θα σε κάνει να θες να αλλάξεις ήπειρο.

Οπότε τι κάνεις;

Ή εξαρχής αποφεύγεις να νοικιάσεις σπίτι με κεντρική θέρμανση ή φροντίζεις να κλείσεις τα σώματά σου -σε συνεννοήση με τον διαχειριστή- και να αποφύγεις τους φουσκωμένους λογαριασμούς.

2. Αγόρασε ένα αερόθερμο

Καλύτερα να επενδύσεις στο να αγοράσεις ένα αερόθερμο που δουλεύει με ρεύμα. Θα καίει για όσο θες εσύ και σίγουρα θα πληρώσεις πολύ λιγότερα παραπάνω στη ΔΕΗ, από ότι αν πλήρωνες για πετρέλαιο.

3. Στρατηγικό ντύσιμο

Εδώ θα σου μιλήσω από εμπειρία. Ζω σε σπίτια χωρίς θέρμανση τα τελευταία 7 χρόνια κι αν μου έμαθαν κάτι, είναι πως το πιο σημαντικό για να κρατηθείς ζεστό τον χειμώνα, είναι η “στολή” του σπιτιού.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να αγοράσεις μερικές ζεστές πυτζάμες, ρόμπες, αυτά τα χαριτωμένα ολόσωμα φορμάκια, fluffy παντοφλοκάλτσες και φλις κουβερτούλες. Γενικά πολύ φλις! Δώστου να καταλάβει. Ούτε που θα πάρεις χαμπάρι για πόσο θα ζεσταθεί το κοκκαλάκι σου ακόμα και χωρίς θέρμανση.

4. Όχι στην σόμπες αλογόνου

Καίνε ρεύμα σαν ΤΡΕΛΕΣ και δεν αποδίδουν όση ζέστη θα έπρεπε. Πρέπει κυριολεκτικά να ξαπλώσεις πάνω τους για να καταλάβεις τη διαφορά, οπότε ποιος ο λόγος;

5. Κάνε γυμναστική

Τώρα έχεις έναν ακόμα λόγο να το κάνεις! Ακούγεται παράλογο αλλά ισχύει, αν το απογευματάκι κάνεις έστω και για ένα 20λεπτο λίγη έντονη γυμναστική, θα κρατηθείς ζεστός για αρκετές ώρες στη συνέχεια.

Για να μην αναφέρω ότι μέχρι να φύγει ο χειμώνας θα έχεις γίνει κορμάρα.

6. Πιες και φάε ζεστά

Καφές, τσάι, κακάο και σούπες θα γίνουν ο καλύτερος φίλος σου. Και για το βραδάκι μπορείς να πιεις και ένα ποτηράκι αλκοόλ, ως γνωστόν σε ζεσταίνει.

Και ζεστός και κεφάτος!

Δες κι αυτό: Φοιτητικό Σπίτι: 3 κόλπα για να στεγνώνουν πιο γρήγορα τα ρούχα το χειμώνα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;