Valdemar Poulsen: Η Google τιμά τον μηχανικό με ένα doodle!
Ο μηχανικός, Valdemar Poulsen, έχει σήμερα την τιμητική του!

Ο Valdemar Poulsen τιμάται σήμερα από τη Google με ένα doodle! 

O Valdemar Poulsen ήταν Δανός μηχανικός που δημιούργησε καινοτομίες που αφορούν στην εγγραφή ήχου αλλά και τη μετάδοση ραδιοκυμάτων μεγάλης εμβέλειας.

Ο μηχανικός γεννήθηκε στην Κοπεγχάγη στις 23 Νοεμβρίου του 1869. Σπούδασε ιατρική μέχρι που βρέθηκε ως τεχνικός στην Τηλεφωνική Εταιρεία της Κοπεγχάγης ως τεχνικός. Ο μηχανικός κατάφερε να δημιουργήσει τον πομπό ραδιοφώνου συνεχούς κύματος, που είναι γνωστός ως Πομπός Arc Poulsen ενώ οι τεχνολογίες που χρησιμοποίησε ήταν εφαλτήριο για πολλές συσκευές που χρησιμοποιούμε όπως το τηλέφωνο και τις δισκέτες.

Ο μηχανικός και εφευρέτης δημιούργησε έναν  ηλεκτρομαγνητικό φωνογράφο, ο οποίος ήταν κυλινδρικός και μπορούσε να καταγράψει μέχρι τριάντα λεπτά ομιλίας. Για τον φωνογράφο έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Παρόλο που δε συνέχισε τις σπουδές του στη σχολή ιατρικής, έλαβε τιμητικό ντοκτορά από το πανεπιστήμιο του Leipzig. Επίσης, ήταν μέλος της Δανέζικης Ακαδημίας Μηχανικής Επιστήμης και του Σουηδικού Ινστιτούτου Μηχανολογικής έρευνας. Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο της Υψηλής, Δανέζικης κοινωνίας των επιστημών και το κυβερνητικό μετάλλιο του Merit.

Έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιουλίου του 1942.

Τι είναι τα Google Doodles;

Τα doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google στην αρχική της σελίδα. Το πρώτο doodle δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για πρακτικούς λόγους και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα γίνει τόσο δημοφιλές και ότι θα καταλήξει να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της σελίδας αναζήτησης της Google. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα πλέον πολλοί ανυπομονούν να δουν κάθε νέο doodle που δημιουργούμε! Τα doodles δημιουργούνται για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Μπορεί να είναι η πρώτη μέρα του σχολείου, τα γενέθλια του Οδυσσέα Ελύτη ή η 50η επέτειος από την ανακάλυψη του γενετικού κώδικα. Η doodle ομάδα της Google ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;