Γιατί είναι καλύτερο να κοιμόμαστε με την πόρτα του δωματίου ανοιχτή;
Είναι φορές, που όσο και να προσπαθείς, ο ύπνος δε λέει να εμφανιστεί με τίποτα!

Σύμφωνα με μια διαδικτυακή εφαρμογή υπολογισμού του συνολικού αριθμού ωρών, κατά τις οποίες κοιμάται ένας άνθρωπος σε ολόκληρη τη ζωή του, οι ώρες που κοιμάται ένας ενήλικας 35 ετών αντιστοιχούν σε 12 χρόνια ύπνου, ή αλλιώς σε 610 εβδομάδες ύπνου. 

Ακραίο;

Όχι και τόσο, αν αναλογιστούμε πόσο μεγάλη ανάγκη έχει οργανισμός μας απο ύπνο και πόσο αναντικατάστατη σωματική και ψυχική απόλαυση είναι ο ύπνος τελικά!

Έρχονται, όμως, και κάτι βράδια που ο ύπνος δε μας παίρνει με τίποτα στην αγκαλιά του και όσο και να προσπαθούμε, όσο εξαντλητικά κουρασμένοι κι αν είμαστε, μια ανεξήγητη υπερένταση αναλαμβάνει δράση!

Η επιστήμη βέβαια κατάφερε να προνοήσει ακόμη και για αυτή την πολύ μικρή διαταραχή στον ύπνο μας. Σύμφωνα, λοιπόν, με μια έρευνα, το κόλπο έχει ως εξής:

Αφήνουμε την πόρτα του δωματίου ανοιχτή!

Μετά απο παρατηρήσεις σε συνήθειες ύπνου ενός δείγματος ανθρώπων, οι ερευνητές κατέληξαν στο ότι, όσοι κοιμόντουσαν με την πόρτα της κρεβατοκάμαρας ανοιχτή είχαν πολύ καλύτερο ύπνο και μεγαλύτερης διαρκείας, σε αντίθεση με όσους είχαν κοιμηθεί με την πόρτα κλειστή.

Η λογική είναι πως όσο αφήνεις την πόρτα ανοιχτή, ο χώρος γεμίζει με τον επαρκή αέρα, πράγμα πολύ βοηθητικό για να σε πάρει ο ύπνος, ενώ παράλληλα, οι ειδικοί αναφέρουν πως η ιδανική θερμοκρασία του χώρου, στον οποίο κοιμόμαστε, πρέπει να φτάνει από 18 μέχρι 20 βαθμούς Κελσίου.

Άρα, πολύ καλύτερα να κοιμόμαστε με ανοιχτή την πόρτα, προκειμένου να έχουμε έναν “πλούσιο” και ικανοποιητικό ύπνο, ο οποίος, σε κάθε περίπτωση, λειτουργεί ως “τροφοδότης” ενέργειας για την επόμενη, απαιτητική ήμερα!

Δες κι αυτό: Scrollάρισμα πριν τον ύπνο: Ο λόγος που πρέπει να αφήσεις το κινητό κάτω!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;