Φοιτητική ζωή: 7 τρόποι για να ξεπεράσεις τις φοβίες σου στη σχολή
Μπορεί να σου φαίνεται «βουνό» η φοιτητική ζωή αλλά θα το ανέβεις με επιτυχία!

Η φοιτητική ζωή μπορεί να φαντάζει τρομακτική, αλλά δεν είναι!

Ο τρόπος που σκεφτόμαστε μπορεί πολλές φορές να επηρεάσει τον τρόπο που λειτουργούμε καθημερινά και δεν είναι λίγες οι στιγμές, οι οποίες βάζου μπροστά το φόβο και απλά καθόμαστε σε μια γωνία αφήνοντας τον να κυριαρχήσει.

Αν είσαι από τα άτομα που έχουν αναπτύξει φοβίες κατά τη διάρκεια της φοιτητική ζωής, τότε πρέπει να τσεκάρεις τους παρακάτω τρόπους για να τις ξεπεράσεις και να είσαι πιο cool με την όλη φάση, γιατί δεν υπάρχει λόγος να μην την απολαύσεις!

1.Μη φοβάσαι να μιλήσεις σε κόσμο. Πάρε μια βαθιά ανάσα και κάνε τα πρώτα σου βήμα (έστω και δειλά) και μίλα σε εκείνο το άτομο που βλέπεις στη σχολή να αράζει στη σκάλες και να διαβάζει. Δεν έχεις να χάσεις κάτι.

2.Η αυτοπεποίθηση δεν είναι έμφυτη σε πολλούς ανθρώπους και για αυτό πρέπει να τη «χτίσεις». Κάνε κάποιο χόμπι που θα την τονώσει.

3.Βρες τα δυνατά σου σημεία. Κάποιοι είναι καλοί στις τέχνες, κάποιοι άλλοι είναι καλοί σε πράγματα που αφορούν τον εθελοντισμό. Κάνε κάτι από αυτά και δεις πως η αυτοπεποίθηση σου μεγαλώνει.

4.Απομονώσου για λίγες μέρες και προσπάθησε να τα βρεις με τον εαυτό σου. Κάνε μια λίστα με όλα αυτά που θέλεις να κάνεις και ξεκίνα. Μην περιμένεις να σε πιάσει κάποιος από το χέρι.

5.Μίλα με κάποιον άνθρωπο που έχει περάσει ανάλογες φοβίες. Μπορεί να είναι κάποιος από τους γονείς σου, ένας ξάδερφος ή κάποιος άλλος.

6.Μην περιμένεις από κανέναν να σε αποδεχτεί. Ο σκοπός είναι να αποδεχτείς τον εαυτό σου. Μόλις το κάνεις αυτό, θα δεις πολλές συμπεριφορές να αλλάζουν.

7.Οι καθηγητές είναι και αυτοί άνθρωποι. Σίγουρα κάποιοι είναι τρομακτικοί και θα μπορούσαν να γίνουν ο χειρότερος σου εφιάλτης αλλά πρέπει να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις με χιούμορ. Δούλεψε σκληρά, διάβασε και δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα απολύτως.

Δες και αυτό: Φοιτητική ζωή: 5 τρόποι για να βρεις τη δουλειά που θέλεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;