5 υγιεινά γεύματα που μας παχαίνουν!
Ε, όχι κι αυτό!

Παρότι οι παρακάτω τροφές είναι σίγουρα θρεπτικές και ωφέλιμες για τον οργανισμό μας, αποτελούν παράλληλα “βόμβες” θερμίδων, που ρίχνουμε στο στομάχι!

Όταν αναζητάς μια καλύτερη διατροφή που θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να λειτουργεί πιο σωστά και θες να χάσεις και βάρος, πρέπει, όπως ξέρουμε, να αφαιρεθούν κάποιες συγκεκριμένες τροφές που έχουν κορεσμένα λιπαρά, πολλή ζάχαρη και αλάτι.

Οι παρακάτω τροφές είναι μεν υγιεινές, αλλά να έχεις υπόψιν ότι η ποσότητα μετράει, γιατί μπορούν άνετα να “σαμποτάρουν” τη διατροφή σου, λόγω των πολλών θερμίδων που έχουν.

Ας δούμε, λοιπόν, ποιες είναι οι υγιεινές τροφές που μας παχαίνουν όταν τις καταναλώνουμε χωρίς μέτρο, αλλά συχνά δεν το συνειδητοποιούμε!

Έχουμε και λέμε:

  1. Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πράγματι πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και φυτικές ίνες που ωφελούν μακροπρόθεσμα την καρδιά και τη λειτουργία της. Αν όμως έχεις βάλει στόχο να χάσεις βάρος, καλό είναι να μετριάσεις την ποσότητα του! Μια μερίδα αβοκάντο περιέχει 50 θερμίδες, οπότε σκέψου πως αν το καταναλώσεις όλο σε μια μέρα, έχουν ήδη προστεθεί 350 θερμίδες στη διατροφή σου!

2. Γιαούρτι

Κάθε φορά που ακούει κανείς τη λέξη “διατροφή” το μυαλό του πάει απευθείας στο γιαούρτι. Όντως, λοιπόν, είναι πολύ θρεπτικό για τον οργανισμό και έχει όλο το ασβέστιο που χρειάζονται τα οστά. Ωστόσο, είναι καλύτερα να αποφεύγονται τα πλήρη ή τυποποιημένα γιαούρτια με φρούτα, γιατί η ζάχαρη που έχουν είναι αχρείαστη για τον οργανισμό σου και καλύτερα να προμηθευτείς ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά στο οποίο μπορείς να προσθέσεις λίγο μέλι.

3. Ξηροί καρποί

Έχουν πρωτεΐνες, πολλές φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε, αλλά… και πολλές θερμίδες επίσης! Το έχουμε πάθει όλοι (η εμπειρία μιλάει!) και είναι γνωστό πως αν ξεκινήσεις να τρως ξηρούς καρπούς αβέρτα, το σακουλάκι τελειώνει σε χρόνο ντε-τε! Βγάλε όσους ακριβώς θες να φας και προτίμησε να μην είναι αλατισμένοι!

4. Σαλάτα

Εδώ, παθαίνουμε όλοι ένα μικρό σοκ! Πώς; Σαλάτα; Πως γίνεται ένα τόσο θρεπτικό γεύμα, που απο μικρούς μας παπαγαλίζουν ότι είναι ότι καλύτερο, ξαφνικά να παχαίνει; Κι, όμως! Τα πράσινα λαχανικά, οι ντομάτες, το κρεμμύδι είναι όντως μια εξαιρετική επιλογή. Αν όμως η σαλάτα σου έχει μέσα σος, ή κρέμες κάθε είδους, κρουτόν, τυριά και άλλα τόσα, τότε καλύτερα να προτιμήσεις μια πίτσα που θα την απολαύσεις ενδεχομένως και περισσότερο. Προτίμησε στη σαλάτα σου να προσθέτεις κάποιο απλό λάδι ή λεμόνι και όχι πολλά λιπαρά, που δεν χρειάζεται ο οργανισμός σου!

5. Φρούτα

Παρότι στα φρούτα περιέχονται οι πιο θρεπτικές ουσίες, όπως φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C και νερό, κάποια φρούτα είναι φουλ στη ζάχαρη και επομένως σε θερμίδες. Για παράδειγμα, η μπανάνα, το σύκο και το μάνγκο. Δε χρειάζεται να αποκλείσεις το φρούτο απ’ την καθημερινότητά σου, απλά πρόσεχε να μην το παρακάνεις!

Δες κι αυτό: 9 βραδινά σνακ που μπορείς να φας και να μην πάρεις βάρος!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 3 
  
  
 0