Φοιτητική ζωή: 3+1 δύσκολες καταστάσεις στη σχολή και πως να τις αντιμετωπίσεις
Μην απογοητεύεσαι... Στη φοιτητική ζωή μπορείς να κάνεις τα πάντα!

Η φοιτητική ζωή δεν εύκολη για όλους, αλλά μπορεί να γίνει.

Όταν ένας φοιτητής ξεκινά να εμφανίζεται τις πρώτες μέρες στη σχολή νιώθει άβολα, αμήχανα και ντρέπεται (όλοι το έχουμε πάθει). Όσο κοινωνικός και αν είσαι, δεν παίζει να μην έχεις νιώσεις περίεργα τις πρώτες μέρες αλλά και τις επόμενες.

Η φοιτητική ζωή είναι ένα κεφάλαιο στο βιβλίο του κάθε ανθρώπου, και μέσα σε αυτό έχει να αναφέρει πολλά. Ευχάριστα και δυσάρεστα.

Δυστυχώς, έχουμε ακούσει, διαβάσει ή δει πολλά περιστατικά που συμβαίνουν στις σχολές και παρόλο που υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση, εξακολουθούν να υπάρχουν. Αλλά, πρέπει όλοι α καταλάβουμε πως είναι στο χέρι μας για να αλλάξουμε μια κατάσταση που μας ενοχλεί.

1.Απόρριψη.

Μπορεί να γνωρίσεις κάποιο άτομο που θα σε ενδιαφέρει ερωτικά αλλά να μη νιώθει το ίδιο με εσένα. Δεν είναι απαγορευτικό ούτε χρειάζεται να τρελαίνεσαι. Ξέρεις πόσα άτομα θα γνωρίσεις στη σχολή; Πολλά! Και σίγουρα θα σου τραβήξουν την προσοχή! Εσύ, θα κάνεις την προσπάθεια σου και αν δε δεις ανταπόκριση, θα προχωρήσεις παρακάτω.

2.Αγένεια.

Θα υπάρξουν άνθρωποι που θα είναι αγενής. Πίστεψε με, δεν είναι μόνο μαζί σου. Και δεν πρέπει να τους δώσεις σημασία. Αν αισθάνεσαι ότι σε προσβάλλουν ή ότι σου δημιουργούν πρόβλημα, μπορείς να απευθυνθείς στη σχολή σου ή να τους αγνοήσεις τελείως. Και αυτοί αποζητούν προσοχή.

3.Απογοήτευση!

Μια συχνή λέξη που ακούγεται από το στόμα ενός φοιτητή. Αποκαρδιώνεσαι από κάποια πράγματα που βλέπεις κάνεις αλλά δεν υπάρχει λόγος. Ο μόνος τρόπος για να εξαλείψεις τη συγκεκριμένη λέξη από τη ζωή σου είναι η προσπάθεια. Πρέπει να προσπαθείς συνεχώς και να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς για να πετύχεις. Χωρίς, όμως, να κάνεις κακό στον εαυτό σου και να μην τον φροντίζεις.

+1.Δυσμενείς συνθήκες.

Δυστυχώς, σε ορισμένες σχολές υπάρχουν δυσμενείς συνθήκες που δε βοηθούν τους φοιτητές να πηγαίνουν με καλή διάθεση και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους με προσοχή και όρεξη. Αν βρίσκεσαι σε μια τέτοια σχολή, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μιλήσεις με τους ανθρώπους της σχολής και να βρείτε μια λύση. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τους συμφοιτητές σου γιατί σας αφορά όλους. Υπάρχουν φορείς όπου μπορείς να απευθυνθείς μαζί με τους φίλους σου και να κάνετε τη δική σας προσπάθεια.

Δες και αυτό: Φοιτητική ζωή: 7 αναγκαίες συμβουλές για κάθε φοιτητή που θέλει να πετύχει!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
BARC
ΤΕΛ
77 - 69
ΟΣΦΠ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;