6 Τρόποι να βρεις το πανεπιστήμιο που σου ταιριάζει!
Τελειώνεις το Λύκειο και σκέφτεσαι ποιο πανεπιστήμιο να επιλέξεις;

Μην αφήσεις το άγχος να σε καταβάλλει γιατί εμείς έχουμε την λύση στο πρόβλημά σου. Τα παρακάτω βήματα θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις εύκολα και αποτελεσματικά το κατάλληλο πανεπιστήμιο για την επαγγελματική σταδιοδρομία που ονειρεύεσαι.

  1. Το πρώτο και βασικό ερώτημα που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου είναι ‘πού θέλεις να σπουδάσεις;’. Αν η απάντησή σου είναι στην Ελλάδα τότε η συμπλήρωση του μηχανογραφικού είναι απαραίτητη και φυσικά η υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αν η απάντησή σου είναι στο εξωτερικό αυτό σημαίνει ότι έχεις παρακολουθήσει το ΙΒ Diploma Programme ή αλλιώς το Διεθνές Απολυτήριο που είναι ένα διετές πρόγραμμα σπουδών που αφορά τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου.
  2. Σε περίπτωση που επιλέξεις το εξωτερικό είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθείς στην χώρα και έπειτα στην πόλη που επιθυμείς να σπουδάσεις.
  3. Για να βρεις τα καλύτερα πανεπιστήμια στην χώρα που σε ενδιαφέρει να φοιτήσεις μπορείς να διαβάσεις τα αποτελέσματα του Διεθνή Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS.
  4. Το πρόγραμμα σπουδών και ο τίτλος πτυχίου παίζουν καθοριστικό ρόλο στην διαδικασία εύρεσης πανεπιστημίου.
  5. Μια επίσκεψη στο πανεπιστήμιο είναι εξίσου σημαντική για να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του πανεπιστημίου στο οποίο πρόκειται να περάσεις τέσσερα χρόνια.
  6. Να επισκεφτείς την Διεθνή Έκθεση Πανεπιστημίων Για Προπτυχιακά της QS World University Tour Αθήνας και να έρθεις σε επαφή με εκπροσώπους κορυφαίων πανεπιστημίων καθώς και με συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού που θα σου παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες και tips για την εύρεση του κατάλληλου προγράμματος σπουδών.

Αν δεν έχεις αποφασίσει τι θέλεις να σπουδάσεις τότε έλα στην Διεθνή Έκθεση Πανεπιστημίων Για Προπτυχιακά της QS World University Tour Αθήνας – Κυριακή 21 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής, 14:00-17:30.

Στην έκθεση θα έχεις την ευκαιρία

-Να ενημερωθείς για προπτυχιακά προγράμματα σπουδών στους πιο δημοφιλείς προορισμούς όπως: Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία, Κύπρο και Ελλάδα
-Να συναντήσεις από κοντά υπεύθυνους εγγραφών από κορυφαία πανεπιστήμια συμπεριλαμβανομένων των: Cardiff University, University of Essex, University of York, ESSEC Business School, St. Gallen, European University Cyprus, European Law and Governance School
-Να κάνεις εντελώς δωρεάν το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού έτσι ώστε να επιλέξεις το πρόγραμμα σπουδών που σου ταιριάζει
-Να παρακολουθήσεις σεμινάρια
-Να ενημερωθείς για την εξέταση IELTS
-Να βελτιώσεις το μηχανογραφικό σου και την αίτησή σου για το πανεπιστήμιο

Πρόγραμμα
14:00 Οι εγγραφές ανοίγουν
14:30 – 15:00 Σεμινάριο: Τρόποι εύρεσης του κατάλληλου προγράμματος σπουδών και επιλογής πανεπιστημίου| Παρουσίαση: Career in Progress
15:00 Η έκθεση ανοίγει
15:30 – 16:00 Εισαγωγή στην εξέταση IELTS | Παρουσίαση: British Council
16:00 – 16:30 Πώς να γράψω μια αυτοπεριγραφική έκθεση; |Παρουσίαση: CV Experts
16:30 – 17:00 Τα επαγγέλματα του μέλλοντος | Παρουσίαση: Employ
17:30 Η έκθεση κλείνει

Τόπος και ημερομηνία
Αθήνα – Κυριακή 21 Οκτωβρίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, 14:00-17:30

Η είσοδος είναι δωρεάν αλλά απαιτείται ηλεκτρονική εγγραφή εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1