3 λάθη που κάνεις κι έχεις νεύρα όλη μέρα
Ας αλλάξουμε συνήθειες κι ας ελπίσουμε σ' έναν κόσμο με λιγότερα νεύρα!

Αρχίζω να πιστεύω πως τα νεύρα είναι σύμπτωμα της εποχής μας. Δυσκολεύομαι πολύ να βρω έναν άνθρωπο που -αυτήν την περίοδο τουλάχιστον- δεν έχει νεύρα. Ακόμα και ο πιο ψύχραιμος και υπομονετικός φαίνεται να αγγίζει τα όριά του.

Τα νεύρα όμως μας μπλοκάρουν. Μπλοκάρουν τη σκέψη και την κρίση μας, τη δημιουργικότητά μας, ακόμα και την υγεία μας. Οπότε πρέπει να βρούμε τρόπους να τα περιορίσουμε, αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.

Θα μου πεις, πόσο εύκολο να μην έχω νεύρα με τον αγενή συνάδελφο ή συμφοιτητή, με την κίνηση που έχω να αντιμετωπίσω κάθε μέρα, με αυτόν που μου έκλεψε τη σειρά στο σούπερμαρκετ και και και και…

Έχεις δίκιο! Όλα αυτά μπορούν να σε κάνουν να χάσεις λίγο την ψυχραιμία σου. Αλλά το πόσο θα σε επηρεάσουν, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Για παράδειγμα υπάρχουν 3 λάθη που κάνεις και μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση και να φέρουν εσένα στο “κόκκινο”.

1. Δεν κοιμάσαι σωστά

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο ύπνος είναι τόσο υποτιμημένο ως αγαθό στην εποχή μας. Αν δεν είσαι ξεκούραστος, δεν έχεις κοιμηθεί τις ώρες που χρειάζεται ο οργανισμός σου, όχι μόνο θα έχεις νεύρα, αλλά και κάποια ενοχλητικά σωματικά συμπτώματα όπως ημικρανίες και πόνους στο στομάχι.

Επένδυσε στον ύπνο σου και δε θα χάσεις.

2. Δεν τρως πρωινό

Παρότι εδώ και χρόνια οι διατροφολόγοι φωνάζουν για τη σημαντικότητα του πρωινού, κάποιοι δε λένε να το βάλουν στις συνήθειές τους.

Αν δεν ξεκινήσεις την ημέρα σου με ένα υγιεινό πρωινό, πως θα έχεις την ενέργεια που χρειάζεσαι για να την παλέψεις την υπόλοιπη μέρα;

3. Ξεσπάς σε λάθος στιγμή

Πολλές φορές, προκειμένου να αποφύγουμε διενέξεις στο χώρο των σπουδών ή ακόμα περισσότερο της δουλειάς μας, κρατάμε αυτό που μας απασχολεί, ή δε μιλάμε γι’ αυτό που μας προκαλεί νεύρα, με αποτέλεσμα να ξεσπάμε αργότερα, συνήθως σε άτομα που δε μας φταίνε σε τίποτα.

Έτσι η κατάσταση δεν εκτονώνεται. Τα νεύρα συσσωρεύονται, γιατί δεν παίρνεις την απόφαση να πεις αυτό που θες, εκεί που πρέπει. Κάντο και θα απελευθερωθείς!

Δες κι αυτό: Άγχος: 4 tips που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;