Άγχος: 4 tips που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις!
Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικές μικρές συμβουλές για να τα βγάλεις πέρα με το άγχος!

Το άγχος είναι η μάστιγα της εποχής μας και δε γνωρίζει ηλικίες και περιστάσεις. Οπότε μη νιώσεις άσχημα αν κάποιος ανίδεος σου πει “είσαι πολύ μικρός για να αγχώνεσαι, τι προβλήματα μπορεί να έχεις;”. Μην του δώσεις καν σημασία…

Το πιο σωστό που μπορείς να κάνεις όταν νιώθεις ότι τα πάντα σε δυσκολεύουν και σου φαίνονται βουνό, είναι να επισκεφθείς έναν ψυχολόγο. Μόνο εκείνος είναι πραγματικά ικανός να σε βοήθησει. Οπότε μη σκέφτεσαι ότι μπορεί το “προβλημά” σου να μην είναι πραγματικά τόσο μεγάλο. Από τη στιγμή που σε απασχολεί, σου προκαλεί δυσκολία και σε πιέζει πρέπει να επιλυθεί.

Μέχρι να μπεις όμως σε αυτή τη διαδρομή (που ειλικρινά θα σε ωφελήσει), μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια μικρά τρικάκια που θα σε βοηθήσουν και θα διευκολύνουν την καθημερινότητά σου.

1. Κράτα τον χώρο σου καθαρό

Μπορεί να μοιάζει χαζό, αλλά όταν το σπίτι μας, ο προσωπικός μας χώρο είναι καθαρός και σε τάξη, το μυαλό μας ησυχάζει πολύ πιο εύκολα και έτσι χαλαρώνουμε.

2. Βάλε ένα πρόγραμμα στην καθημερινότητά σου

Αν είσαι φοιτητής ή τέλοσπάντων αν η ζωή σου είναι έτσι διαμορφωμένη ώστε να μην έχεις ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μέσα στην ημέρα, μπορεί συχνά να υποκίπτεις στην τεμπελιά και την αναβολή. Όλοι το κάνουμε…

Φτιάξε λοιπόν ένα πρόγραμμα το οποίο θα πρέπει να ακολουθείς. Εξωτερικές δουλειές, διάβασμα, σούπερμαρκετ, καθάρισμα του σπιτιού, όλα θα πρέπει να είναι μέσα. Έτσι και οι υποχρεώσεις σου θα φεύγουν από τη μέση γρήγορα και εσύ θα νιώθεις ότι ήσουν παραγωγικός.

3. Φρόντισε τον εαυτό σου

Όταν η ψυχολογία μας δεν είναι και στα καλύτερά της, έχουμε την τάση να παραμελούμε τον εαυτό μας. Και την εμφάνιση και την υγεία. Έτσι όμως μόνο χειρότερα γίνονται τα πράγματα.

Ξεκίνα να μαγειρεύεις αντί να παραγγέλνεις. Έτσι και χρήματα θα γλιτώσεις και θα τρως ΠΟΛΥ πιο υγιεινά αφού θα ξέρεις τι υλικά χρησιμοποίησες.

Ξεκίνα γυμναστική. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να γραφτείς γυμναστήριο. Μπορείς απλά να ξεκινήσεις με κάποιες ασκήσεις στο σπίτι, τρέξιμο, κάποιο άθλημα, να κάνεις ποδήλατο, χορό. Οτιδήποτε σου ταιριάζει.

Τέλος, περιποιήσου τον εαυτό σου. Κάνε πράγματα που θα σε κάνουν να νιώσεις όμορφος, όπως να αλλάξεις τα μαλλιά σου. Σίγουρα όλα αυτά θα τονώσουν την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία σου.

4. Βρες ένα χόμπι

Από το πιο απλό, όπως είναι κάποιο άθλημα (που λέγαμε και παραπάνω), να κάνεις μαθήματα ζωγραφικής ή κεραμικής, να γραφτείς σε μια θεατρική ομάδα…

Που ξέρεις; Ίσως να ανακαλύψεις και κάποιο κρυφό σου ταλέντο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;