Choice overload: Τι είναι και γιατί συμβαίνει;
Τώρα εξηγούνται πολλά!

Τελικά η ποσότητα είναι πάντα η καλύτερη λύση;

Το άγχος είναι ένα από σημαντικότερα προβλήματα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη, σε καθημερινή βάση και οι ερευνητές προσπαθούν συνεχώς να βρουν τους λόγους που δημιουργείται.

Ένας σημαντικός λόγος για τον οποίον έχουμε άγχος στην καθημερινότητα μας είναι οι πολλές επιλογές. Αυτό ονομάζεται «choice overload» και το παθαίνουμε όταν καλούμαστε να διαλέξουμε ανάμεσα σε πολλά πράγματα.

Αυτό το είδος ανθρώπου μπορεί να σου προκαλέσει απίστευτα ΝΕΥΡΑ!

Η υπερπληροφόρηση του εγκεφάλου έχει αντιδράσεις τόσο στη ψυχολογία όσο και στο σώμα μας, μας αποτέλεσμα να προκαλείται άγχος. Η πληθώρα των επιλογών που έχουμε στην καθημερινότητα μας είναι ένα κομμάτι που αγχώνει πολύ κόσμο χωρίς να το καταλαβαίνει γιατί καλείται να διαλέξει ανάμεσα σε πολλά πράγματα χωρίς να γνωρίζει ποιο είναι το καλύτερο.

Μια έρευνα του Caltech αποκαλύπτει σε ποια μέρη του εγκεφάλου μπορεί κάποιος να πάθει το συγκεκριμένο πράγμα και παράλληλα αποκαλύπτει πόσες επιλογές θα χρειαζόταν ο εγκέφαλος για να μη δημιουργείται άγχος. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Nature Human Behavior και όσοι συμμετείχαν κλήθηκαν να διαλέξουν ανάμεσα σε 6,12 και 24 φωτογραφίες τοπίων τις οποίες θα έπρεπε να τοποθετήσουν πάνω σε αντικείμενα όπως κούπες και μπλουζάκια.  Σύμφωνα με την έρευνα ο εγκέφαλος όσων συμμετείχαν αντέδρασε καλύτερα στη μεσαία λύση (12 εικόνες) ενώ στις άλλες δυο υπήρχαν χαμηλά ποσοστά αντίδρασης.

Άρα καταλήγουμε πως η μέση λύση είναι η καλύτερη!Ούτε πολλά, ούτε λίγα! Όλα θέλουν ισορροπία.

Δες και αυτό: 10 βήματα για να χτίσεις την αυτοπεποίθηση σου από την αρχή!

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;