5 κανόνες τη ψυχολογίας για καλύτερη ζωή
Η ψυχολογική σου κατάσταση είναι σημαντική, για αυτό μην την παραμελείς

Ο τρόπος που βλέπουμε τη ζωή παίζει μεγάλο ρόλο στη ψυχολογίας μας.

Επιλέγεις τη ζωή που κάνεις, όσο και αν δε μπορείς να το πιστέψεις. Μπορεί να εμφανίζονται προβλήματα κατά καιρούς αλλά εσύ είσαι αυτός που επιλέγεις πως θα τα διαχειριστεί. Σίγουρα, τα συναισθήματα παίζουν ένα σημαντικό ρόλο αλλά όλα είναι στο μυαλό, αν το καλοσκεφτείς.

Ο καθηγητής, Martin Seligman – ένας από τους «ιδρυτές» της θετικής ψυχολογίας- έκανε πολλές έρευνες μέχρι ν ακαταλήξει πως υπάρχουν συγκεκριμένες τακτικές ψυχοθεραπείας που κάνει ένας άνθρωπος μόνος του για να έχει καλύτερη ζωή.

Σύμφωνα με το Brightside αυτοί είναι οι κανόνες:

1.Ο κανόνας του καθρέφτη.

Ο συγκεκριμένος κανόνας είναι πολύ απλός. Σημαίνει πως ο κάθε άνθρωπος που βρίσκεται στη ζωή σου, ότι είναι ο καθρέφτης σου. Αντανακλούν ένα κομμάτι της προσωπικότητας σου. Ακόμη και αυτοί που δε συμπαθείς φανερώνουν κάτι για εσένα. Αν θαυμάζεις κάποια χαρακτηριστικά στους άλλους, τότε θαυμάζεις και τον εαυτό σου.

2.Ο κανόνας της επιλογής.

Ότι συμβαίνει στη ζωή σου είναι αποτέλεσμα των επιλογών σου. Για να γίνει καλύτερη η ζωή σου, πρέπει να εξετάζεις καλύτερα τις επιλογές σου και να μη δρας παρορμητικά γιατί μετά θα συμβούν πράγματα που ίσως δε θέλεις.

3.Ο κανόνας των λαθών.

Όλοι κάνουμε λάθη. Κανείς δεν έχει το αλάνθαστο και πρέπει να καταλάβεις πως μέσα από τα λάθη μαθαίνεις και γίνεσαι πιο δυνατός. Απλά πρέπει να τα αποδεχθείς, να τα παραδεχτείς και να προχωρήσεις σε καλύτερα μονοπάτια.

4.Ο κανόνας της εξάρτησης.

Όλοι χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο στη ζωή μας, με τον οποίο θα μοιραζόμαστε όμορφες και άσχημες στιγμές. Τι συμβαίνει όμως όταν αρχίζει η εξάρτηση; Πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να δεις πως η ζωή σου δεν αφορά μόνο ένα άτομο. Είσαι και εσύ μέσα στην εικόνα και πρέπει να κάνεις πράγματα για εσένα.

5.Ο κανόνας της απουσίας.

Το παρελθόν είναι… παρελθόν. Πολλοί άνθρωποι μένουν κολλημένοι σε καταστάσεις που έγινα πριν από καιρό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορούν να προχωρήσουν στο μέλλον. Άφησε ότι σε πλήγωσε, χρησιμοποίησε τα μαθήματα που σε δίδαξε και γίνε καλύτερος.

Δες και αυτό: 10 βήματα για να χτίσεις την αυτοπεποίθηση σου από την αρχή!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
43'
1 - 0
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
4'
80 - 71
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
ΗΜ
56 - 52
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 0