Δίπλωμα οδήγησης: Με νέα εξέταση η ανανέωση για τους 74 ετών και άνω!
Τι αναφέρει ο νέος ΚΟΚ για την ανανέωση στο δίπλωμα οδήγησης;

Πολλές φορές τα πράγματα στους δρόμους γίνονται επικίνδυνα, εξαιτίας ηλικιωμένων οδηγών που παρότι τους έχει ανανεωθεί το δίπλωμα οδήγησης, δεν είναι πραγματικά σε θέση να οδηγούν χωρίς να αποτελούν κίνδυνο τόσο για τους εαυτούς τους, όσο και για τους άλλους οδηγούς.

Σύμφωνα με τις επιταγές του νέου ΚΟΚ, οι οδηγοί που ξεπερνούν το 74ο έτος της ηλικίας του, θα καλούνται να ανανεώνουν το δίπλωμα τους μέσω εξέτασης που θα αποδεικνύει πως ξέρουν τόσο να οδηγούν, όσο και να πραρκάρουν. Επίσης θα τεστάρονται τα αντανακλασικά τους στο δρόμο. Έτσι θα αποδεικνύεται πως δεν αποτελούν κίνδυνο για πιθανά ατυχήματα.

Το υπουργείο Μεταφορών με εγκύκλιο του προς τις αρμόδιες διευθύνσεις και υπηρεσίες, “απορρίπτει” τις αιτήσεις για ανανέωση του διπλώματος σε όσους οδηγούς συγκεκριμένης ηλικίας δεν είναι πια σε θέση για σωστή και ασφαλή οδήγηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, οι ηλικιωμένοι οδηγοί θα πρέπει να δώσουν ξανά εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης μόλις συμπληρώσουν το 74ο έτος της ηλικίας τους και μάλιστα να επαναλαμβάνουν την διαδικασία κάθε τρία χρόνια, εκτός από τις ιατρικές βεβαιώσεις που θα προσκομίζουν. Όσοι είναι πάνω από 80 ετών θα πρέπει να δίνουν εξετάσεις για δίπλωμα κάθε δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών οι ηλικιωμένοι θα κάνουν έναν κύκλο βασικής οδήγησης και δεν θα δίνουν όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων (σήματα οδήγησης). Ανανέωση διπλώματος υποχρεούνται και οι οδηγοί άλλων χωρών που ζουν και κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

Επίσης, όσοι απορρίπτονται σε θεωρητικές εξετάσεις πάνω από τέσσερις (4) φορές έχουν δικαίωμα επανεξέτασης με την παρέλευση δεκατεσσάρων (14) ημερών.

Σε δηλώσεις του για το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Θάνος Βούρδας, τόνισε πως το υπουργείο εξειδικεύοντας τις αλλαγές που έγιναν στον ΚΟΚ με τον πρόσφατο νόμο 4530/18, προχώρησε στον καθορισμό της διαδικασίας για την επανεξέταση της ικανότητας οδήγησης των πολιτών άνω των 74 ετών.

Δείτε επίσης: Δίπλωμα οδήγησης: Αλλάζουν τα πάντα στην εξέταση!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;