7 λάθη που κάνουν όλοι οι απόφοιτοι όταν αναζητούν δουλειά!
Από εδώ και πέρα θα ξέρεις τι πρέπει να προσέξεις στην αναζήτηση σου για δουλειά!

Η δουλειά είναι ένα βασικό κομμάτι στη ζωή των ανθρώπων και πολλοί απόφοιτοι, μόλις πάρουν το πτυχίο τους θέλουν να μπουν αμέσως στον αγώνα!

Αυτά είναι τα λάθη που κάνουν όλοι οι απόφοιτοι όταν αναζητούν δουλειά:

1.Περιμένεις πολλά και πολύ γρήγορα.

Πολλοί φοιτητές, μόλις πάρουν το πτυχίο τους περιμένουν ότι θα βρουν την ιδανική δουλειά και μάλιστα πολύ γρήγορα. Το θέμα είναι όμως πως δε συμβαίνουν έτσι τα πράγματα και πρέπει να είσαι έτοιμος για αυτό.

2.Νομίζεις πως τα προτερήματα σου «μιλούν» από μόνα τους.

Έχεις φτιάξει ένα βιογραφικό στο οποίο παρουσιάζεις τα προτερήματα σου αλλά δε γίνεται απλά να τα δει ο άλλος και να σε προσλάβει. Πρέπει να ξέρεις πως να «πουλήσεις» τον εαυτό σου και να είσαι συγκεκριμένο.

3.Δεν προετοιμάζεσαι σωστά.

Όταν ετοιμάζεσαι να διεκδικήσεις το δικό σου χώρο στον τομέα της δουλειάς πρέπει να είσαι προετοιμασμένος σωστά. Ψάξου, μάθε πληροφορίες και μίλα με τον κόσμο.

4.Περιορίζεις τις επιλογές σου.

Όταν παίρνεις το πτυχίο σου, θέλεις να εργαστείς πάνω στον τομέα τον οποίο έχεις επιλέξει από τη σχολή αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Μερικές φορές υπάρχουν μονοπάτια που πρέπει να ακολουθήσεις και ίσως βρεις ένα νέο πάθος.

5.Ασχολείσαι με έναν μόνο τομέα.

Πρέπει να ανοίξεις το μυαλό σου και να διευρύνεις τους ορίζοντες σου στον τομέα της εργασίας. Μπορεί να προκύψουν ευχάριστα πράγματα σε άλλες δουλειές και να μην το περιμένεις.

6.Δεν συνεχίζεις τη μόρφωση σου.

Επειδή πήρες πτυχίο δε σημαίνει πως σταματάς να εξελίσσεσαι και να μαθαίνεις. Συνέχισε να ενημερώνεσαι και να παρακολουθείς από κοντά τις εξελίξεις που αφορούν το επάγγελμα σου.

7.Νομίζεις πως ο κόσμος σου ανήκει.

Ο κόσμος σου ανήκει γιατί είσαι νέος άνθρωπος και όλοι περιμένουν πολλά από εσένα αλλά χρειάζεται και ρεαλισμός. Να ξέρεις πως δεν είναι εύκολος δρόμος η δουλειά αλλά αν έχεις πείσμα και διάθεση θα τα καταφέρεις όλα.

Δες και αυτό: 3 τρόποι για να βρεις δουλειά πριν πάρεις πτυχίο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;