Φοιτητικό σπίτι: Γίνε ο Master στην οργάνωση της κουζίνας σου!
Απλά, γρήγορα και έξυπνα!

Το φοιτητικό σπίτι έχει συνήθως τέσσερις βασικούς χώρους που απασχολούν κάθε φοιτητή!

Ένας από τους χώρους που θα περάσεις αρκετές ώρες, είναι αυτός της κουζίνας. Και ειδικά αν έχεις μέσα σου το μικρόβιο της μαγειρικής, ετοιμάσου για μεγάλες στιγμές.

Το φοιτητικό σπίτι στηρίζεται στην κουζίνα του και πρέπει να οργανωθείς, έτσι ώστε να είναι όλα τέλεια και να ξεκινήσεις να επιδίδεσαι σε μαγειρικές τεχνικές.

Πώς θα καταφέρεις να γίνεις ο Master της οργάνωσης; Απλά και εύκολα!

1.Ο φούρνος.

Είναι σημαντικό να βρεις τον κατάλληλο φούρνο για να μπορείς να μαγειρέψεις. Διάλεξε μια συσκευή που δε θα «καίει» πολύ (για το ρεύμα μιλάμε!) και φρόντισε να έχει το κατάλληλο μέγεθος για να χωρέσει στην κουζίνα σου.

2.Ο φούρνος μικροκυμάτων.

Πολλοί φοιτητές επιλέγουν για τη κουζίνα τους έναν φούρνο μικροκυμάτων διότι ζεσταίνει πολύ γρήγορα το φαγητό και δεν περιμένεις ώρες μέχρι να γίνει. Άσε που υπάρχουν πολλές συνταγές για γρήγορα γλυκά και μπορείς να τα κάνεις εκεί, αν έχεις ξαφνικές επισκέψεις στο σπίτι.

3.Κουτάλες.

Μην πάρεις όλες τις κουτάλες του κόσμου. Διάλεξε δυο με τρεις διαφορετικές και «παίξε» μπάλα με αυτές. Δε χρειάζεται να γεμίζεις το χώρο σου με πολλά πράγματα.

4.Φρόντισε να έχεις πάντα πλαστικά ποτήρια και πιάτα.

Μια γρήγορη και εύκολη μέθοδος για να γλιτώσεις τη λάντζα είναι τα μιας χρήσης ποτήρια και πιάτα. Ειδικά αν έχεις καλέσει αρκετό κόσμο στο σπίτι.

5.Στο ψυγείο κολλάμε τη λίστα.

Φτιάξε με ένα χαρτί τη λίστα για το σούπερ μάρκετ και κόλλησε τη στο ψυγείο σου. Κάθε μέρα μπορείς να γράφεις τςι ελλείψεις σου και στο τέλος της εβδομάδας θα ξέρεις τι λείπει από την κουζίνα σου.

6.Φτιάξε τα ράφια του ψυγείου.

Σε κάθε ράφι θα πρέπει να έχεις προϊόντα που ταιριάζουν εμταξύ τους. Στο ένα ράφι λαχανικά και φρούτα, στο άλλο ράφι φαγητά από τη χθεσινή μέρα, τυποποιημένα προϊόντα, στο άλλο ράφι μπορείς να βάλεις γαλακτοκομικά.

7.Καλάθια.

Μπορείς να προμηθευτείς καλάθια και μέσα σε αυτά να βάλεις προϊόντα όπως πατάτες και κρεμμύδια.

8.Μικρό τραπέζι.

Επειδή η κουζίνα σου δε θα είναι τεραστίων διαστάσεων, μπορείς να βρεις μικρά οικονομικά τραπέζια για να κάνεις τη δουλειά σου. Υπάρχουν μάλιστα και κάποια που τα βιδώνεις στον τοίχο και μπορείς να τα «κλείσεις» όταν χρειάζεσαι χώρο.

9.Πάντα να υπάρχει ένα μπουκάλι χλωρίνη.

Στο νεροχύτη σου πρέπει να υπάρχει ένα μπουκάλι χλωρίνης για να μπορείς να καθαρίζεις όποτε χρειάζεται.

10.Καφετιέρα.

Πρώτος φτιάχνεις καφεδάκι και δεύτερον μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μαγειρικό σκεύος. Μπορείς να βράσεις μακαρόνια ή κάτι άλλο και να βγουν τέλεια!

Δες και αυτό: Φοιτητικό σπίτι: Πως θα φτιάξεις έξυπνα και οικονομικά το πρώτο σου σπίτι

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;