Εύκολες συνταγές: Μηλόπιτες με τρία υλικά για όσους θέλουν κάτι γρήγορο!
Πεντανόστιμες και εύκολες!

Γύρισες σπίτι και το μόνο που σκέφτεσαι είναι να φας ένα νόστιμο γλυκό αλλά χωρίς πολλές θερμίδες και να είναι γρήγορο;

Βρήκες τη συνταγή σου, λοιπόν, καθώς αυτή η μηλόπιτα είναι γρήγορη στην παρασκευή της και τέλεια!

Υλικά συνταγής

  • 2 μήλα
  • 1/3 φλ. τσαγιού [80 γρ.] ζάχαρη άχνη + έξτρα για πασπάλισμα
  • 2 φύλλα σφολιάτας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C στον αέρα.
  2. Καθαρίζετε τα μήλα, βγάζετε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε κυβάκια. Τα βάζετε σε ένα τηγάνι, ρίχνετε και 2 κ.σ. νερό τα σκεπάζετε και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα ελαφρώς. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύετε καλά και το αφήνετε να κρυώσει.
  3. Κόβετε το φύλλο της σφολιάτας στη μέση και κάθε μισό φύλλο σε 3 ακόμη ορθογώνια ώστε από το 1 φύλλο σφολιάτας να έχετε 6 ορθογώνια κομμάτια. Αλείψτε με νερό τις άκρες κάθε κομματιού φύλλου και βάλτε στο κέντρο κάθε φύλλου μια μεγάλη κουταλιά του μαγειρεμένου μήλου.
  4. Πάρτε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κόψτε το και αυτό με την ίδια διαδικασία σε 6 κομμάτια. Κάντε μερικές οριζόντιες σχισμές στο κέντρο κάθε κομματιού προσέχοντας να μη κοπεί μέχρι την άκρη.
  5. Τοποθετήστε τα φύλλα με τις σχισμές πάνω στα φύλλα με τη γέμιση, πιέζοντας τα δύο κομμάτια της ζύμης γύρω γύρω στις άκρες, με το χέρι ή ένα πιρούνι, ώστε να κλείσουν καλά και να μη χυθεί η γέμιση του μήλου. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτιάξετε 6 μηλόπιτες.
  6. Τοποθετήστε τις μηλόπιτες πάνω σε ταψί με λαδόχαρτο ψεκάστε με ζάχαρη άχνη [και λίγη κανέλα προαιρετικά] και ψήστε για 12′-15′ μέχρι να φουσκώνουν και αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Πηγή: sintayes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;