Φοιτητικό σπίτι: Πόσο θα κοστίσει στον φοιτητή η ενοικίαση;
Η εύρεση για φοιτητικό σπίτι είναι το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνεις!

Το φοιτητικό σπίτι είναι αυτό που πλέον αρχίζει να απασχολεί τους νέους φοιτητές!

Οι Βάσεις 2018 ανακοινώθηκαν εχθές το απόγευμα (27 Αυγούστου) και οι υποψήφιοι είδαν τα αποτελέσματα τους μέσω της ιστοσελίδας https://results.it.minedu.gov.gr. Πολλοί υποψήφιοι κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους ενώ άλλοι μπορεί να απογοητεύτηκαν λίγο, αλλά δεν πειράζει καθώς δεν ήρθε το τέλος και μπορεί να ανακαλύψουν κάτι καινούργιο που ίσως δεν είχαν σκεφτεί.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΑΣΕΙΣ 2018

Το φοιτητικό σπίτι είναι αυτό που πλέον αρχίζουν να ψάχνουν οι νέοι φοιτητές μαζί με την οικογένεια τους, καθώς θα είναι το μέρος που θα στεγάσει τα όνειρα τους, τις ατελείωτες ώρες διαβάσματος αλλά και πολλές χαρές. Όσοι φοιτητές θα βρεθούν για σπουδές εκτός της πόλης τους θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι τιμές ενοικίασης δεν θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές και πως η κάθε περιοχή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»,πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες που αποφασίζουν να μισθώσουν τα σπίτια μέσω Airbnb για να μπορούν να διασφαλίσουν το σπίτι τους και να μην μείνει ποτέ χωρίς ένοικο.

«Όσο πλησιάζει η περίοδος των εγγραφών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας είθισται να αυξάνονται και οι τιμές, με συνέπεια σε αρκετές περιπτώσεις τα ενοίκια να διατίθενται έως και 20% πάνω», δήλωσε ο ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates, κ. Θεμιστοκλής – Ανδρέας Μπάκας.

Επίσης ανέφερε πως «Όταν το όφελος από τη βραχυχρόνια μίσθωση κυμαίνεται στα 800 ευρώ το μήνα για έναν ιδιοκτήτη στο Κουκάκι, είναι προφανές πως σε περίπτωση που αποφασίσει να νοικιάσει σε φοιτητή, το μίσθωμα θα πρέπει να κυμαίνεται τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα».

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο δημοσίευμα, οι τιμές των ενοικίων δε θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές και θεωρείται πως είναι μεσαίες για ένα φοιτητικό σπίτι. Περιοχές όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν ενοίκια τα οποία ξεκινούν από 300 ευρώ και ανεβαίνουν. Τα πιο οικονομικά ενοίκια φαίνεται να είναι στη Φλώρινα και την Πρέβεζα.

Τα σπίτια σε Παγκράτι, Καλλιθέα, Καισαριανή, Ζωγράφου και Αιγάλεω νοικιάζονται με τιμές άνω των 6 ευρώ/τ.μ. και η μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 393 ευρώ, 377 ευρώ, 338 ευρώ, 330 ευρώ και 305 ευρώ αντίστοιχα. Όσοι φοιτητές ψάχνουν για οικία στον Πειραιά θα βρουν τιμές της τάξεως των 346 ευρώ τον μήνα. Η μέση τιμή των ενοικίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κυμαίνεται στα 326 ευρώ.

Όπως και να έχει, η ενοικίαση ενός σπιτιού θέλει ιδιαίτερη προσοχή και πρέπει να κοιτάξετε όλες τις πιθανές λύσεις. Μη βιαστείτε και δώστε χρόνο στον εαυτό σας.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;