ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΑΣΕΙΣ 2018

Από neolaia.gr Team 27 Αυγούστου 2018

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΑΣΕΙΣ 2018 - Δες εδώ για κάθε σχολή ξεχωριστά, πίνακες και στατιστικά στοιχεία. Η φοιτητική ζωή ξεκινάει στο neolaia.gr

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΑΣΕΙΣ 2018: Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν σήμερα! Η αγωνία έλαβε επιτέλους τέλος!

Από εκείνη την ώρα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας.

Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

KAΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ PDF και δείτε τις Bάσεις 2018:

ΒΑΣΕΙΣ Eπιλογή ΓΕΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΒΑΣΕΙΣ Eπιλογή ΓΕΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΒΑΣΕΙΣ Επιλογή ΕΠΑΛ Ημερήσια

ΒΑΣΕΙΣ Eπιλογή ΕΠΑΛ – Εσπερινά

ΒΑΣΕΙΣ Eπιλογή Αλλογενών – Αλλογενείς (Ευρώπ.Ενωσης)

ΒΑΣΕΙΣ Eπιλογή Αλλογενών – Αλλογενείς (Εκτός ΕΕ)

Δείτε τα Αποτελέσματα για τους υποψήφιους του 10% εδώ!

ΠΕΡΑΣΕΣ; ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ APP –> https://www.neolaia.gr/2018/06/14/nup-app-foititiko-app/

Βάσεις 2018: Αποτελέσματα, οδηγοί σπουδών και η επόμενη μέρα!

Δείτε Συγκριτικούς Πίνακες για τις Βάσεις 2018 και 2017 εδώ!

1ο Επιστημονικό πεδίο

Οι Νομικές και οι Ψυχολογίες αναμένεται ότι φέτος θα έχουμε μικρή άνοδο των υψηλόβαθμων Τμημάτων, όπως και το τμήμα των Ανθρωπιστικών Σπουδών. Μικρές αυξήσεις που θα συναντήσουμε όμως δεν θα υπερβούν τα 100 μόρια. Η Ιστορία Προσανατολισμού δυσκόλεψε τους υποψήφιους καθώς απαιτούσαν κριτική ικανότητα και όχι απομνημόνευση όμως ακολούθησαν τα βατά θέματα στα Λατινικά που εξισορρόπησαν τα αποτελέσματα.

Στις σχολές ΜΜΕ δε φαίνεται να υπάρχει κάποια αλλαγή.

Στα Παιδαγωγικά Τμήματα θα συναντήσουμε τις μεγαλύτερες αυξήσεις που σε πολλές σχολές θα ξεπερνούν και τα 2.500 μόρια.

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο δεν υπάρχουν πολλά ΤΕΙ για να δεχθούν υποψηφίους με λίγα μόρια οπότε θα δούμε μεγαλύτερο ποσοστό νέων σε σχέση με τα άλλα Πεδία που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν σε καμία Σχολή.
Βάσεις 2018: Με αυτόν τον τρόπο θα μάθεις σε ποια σχολή πέρασες!

2ο Επιστημονικό πεδίο

Η πτώση θα είναι αισθητή σε όλες σχεδόν τις Σχολές, (στα τμήματα των Θετικών Επιστημών (Φυσικομαθηματικές,Πολυτεχνεία) λόγω των χαμηλότερων επιδόσεων των υποψηφίων σε σχέση με πέρυσι της αύξησης των θέσεων, και της δημιουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Σε όλα τα Τμήματα του Πεδίου αναμένεται να δούμε πτώση!

Η Φυσική ήταν το μάθημα που προκάλεσε δυσκολίες και θα είναι η κυριότερη αιτία που θα μετακινήσει τις βάσεις προς τα κάτω ενώ και η Χημεία Προσανατολισμού προκαλεί πτώση των βάσεων.

Στις σχολές υψηλής ζήτησης όπως τα Πολυτεχνία, Φυσικομαθηματικές, Γεωπονικές και Πληροφορικής θα δούμε μικρότερη πτώση έως και 300 μόρια.

Δεν αποκλείεται στα ΤΕΙ της επαρχίας η βαθμολογία σε πολλές Σχολές να είναι κοντά στα 8.000 μόρια.

3ο Επιστημονικό πεδίο

Θα σημειωθεί μικρή πτώση στις υψηλόβαθμες και μικρές αυξομειώσεις στις μεσαίες για τις σχολές των Επιστημών Υγείας όπου ανήκουν και στις Ιατρικές Σχολές. Οι Ιατρικές Σχολές αλλά και οι Σχολές Βιολογίας που είναι ψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων θα πέσουν φέτος .

Η Ιατρική Αθήνας δεν αποκλείεται να πέσει τελικά κάτω από τα 19.000 μόρια.

4ο Επιστημονικό πεδίο

Δεν αποκλείεται να δούμε στα τμήματα των Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής παρόμοιες βάσεις με τις περσινές αλλά στις σχολές που έχουν υψηλή ζήτηση θα υπάρξει άνοδος έως και 300 μόρια. Το μάθημα Αρχές Οικονομικής θεωρίας φαίνεται πως ήταν σε καλά επίπεδα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια μικρή άνοδο καθώς είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας.

Οι βάσεις δεν θα είναι χαμηλότερες από τις περσινές όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ και θα υπάρξει άνοδος σε πολλά δημοφιλή Τμήματα ΑΕΙ κυρίως στην Αττική.

Όσο αφορά τις Στρατιωτικές σχολές δε θα υπάρξει μεγάλη διαφορά με τις περσινές βάσεις.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486