Αρίθα Φράνκλιν: «Έφυγε» από τη ζωή η μεγάλη τραγουδίστρια!
Η Αρίθα Φράνκλιν, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε!

H Αρίθα Φράνκλιν «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών!

Η θρυλική τραγουδίστρια της soul και ερμηνεύτρια του τραγουδιού «Respect» άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 76 ετών. Τον τελευταίο καιρό η κατάσταση της υγείας δεν ήταν καλή , με αποτέλεσμα να αυξάνονται συνεχώς οι επισκέψεις στο νοσοκομείο.

Σήμερα, 16 Αυγούστου, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της, Gwendolyn Quinn,  έκανε γνωστό στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πως η Αρίθα Φράνλκιν, «έφυγε» ήρεμη στο σπίτι της στο Ντιτρόιτ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η τραγουδίστρια έχασε τη μάχη με τον καρκίνο – έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας- και η οικογένεια της ακόμη δε μπορεί να πιστέψει το χαμό της.

Η τραγουδίστρια είχε κερδίσει πάνω από 20 βραβεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το βραβείο του Ζωντανού Θρύλου και αυτό της Συνολικής Προσφοράς και ήταν η δεύτερη πιο πολυβραβευμένη γυναίκα στην ιστορία των βραβείων Γκράμι.

Το τραγούδι «Respect»!

Γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1942 στο Μέμφις του Τενεσσί και από μικρή ήξερε πως το τραγούδι θα την «κερδίσει».Στην ηλικία των δεκατεσσάρων υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με την Checker Records, και το 1956 κυκλοφόρησε το “Songs of Faith”.

Η «βασίλισσα της soul» όπως την αποκαλούσαν όλοι έχει ερμηνεύσει μεγάλες επιτυχίες όπως το “Rock-A-Bye Your Baby (With A Dixie Melody)”, “Today I Sing The Blues”, “Won’t Be Long”, “Operation Heartbreak”, «Respect», «Think» και άλλα πολλά.

Η Αρίθα Φράνκλιν είχε πολλά βραβεία και έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως για την προσφορά της στη μουσική. Το 1985, ο James Blanchard – ο τότε κυβερνήτης του Μίσιγκαν – ανακήρυξε την φωνή της «εθνικό αγαθό».

Στις 3 Ιανουαρίου του 1987 έγινε η πρώτη γυναίκα που συμπεριλήφθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

Το 2004 το περιοδικό Rolling Stone την έβαλε στην 9η θέση στον κατάλογο των 100 Greatest Artists of All Time.

Το 2005 της απονεμήθηκε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζωρτζ Μπους.

Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που δεν έχει διασκεδάσει με τα τραγούδια της και η ίδια πάντα πίστευε πως η μουσική μπορεί να γιατρέψει τη ψυχή των ανθρώπων!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;