Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: Έκλειψη Ηλίου στον Λέοντα 11 Αυγούστου!
Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: Μάθε τι σε περιμένει!

Eβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: Έκλειψη Ηλίου στον Λέοντα 11 Αυγούστου!

Από την Λίλιαν Σίμου

Η εβδομάδα της «γιορτής της Παναγίας» είναι μία εβδομάδα που στολίζεται από την Τρίτη και τελευταία καλοκαιρινή έκλειψη, η οποία σχηματίζεται το Σάββατο της 11ης Αυγούστου.

Ένα καλοκαίρι που ανέτρεψε πολλά και άλλαξε τη ζωή μας, άφησε έντονα ίχνη.

Η έκλειψη αυτή συνοδεύεται από τους δύο ανάδρομους πλανήτες, τον Ερμή στον Λέοντα και τον Άρη στον Αιγόκερω, διατηρώντας την ενδοστρεφή διάθεση και την επιφυλακτική στάση.

Η έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο του Λέοντα, είναι αρκετά πιο ήπια από τις προηγούμενες. Αυτό τουλάχιστον μπορούμε να το πούμε, και να νιώσουμε πως ο τραγικός Ιούλιος, απομακρύνεται σταδιακά…

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, οι εκλείψεις κάθε φορά ανασύρουν στην επιφάνεια θέματα που πρέπει να ολοκληρωθούν, καταστάσεις που πρέπει να εκλείψουν από την ζωή μας.

Σαν αποτέλεσμα είναι πάντα θετικές, γιατί αυτό που ακουμπούν πρέπει να το ανασύρουμε, να το ακουμπήσουμε και να το διαλευκάνουμε. Αυτό σαν αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι αρνητικό, αφού μετά το πέρας της διαδικασίας, έρχεται η αλλαγή, η μεταμόρφωση, έννοιες άμεσες συνδεδεμένες με την Σελήνη. Η ταραχή όμως δεν παύει να υφίσταται και η διαδικασία δεν είναι ανώδυνη.

Μία έκλειψη Ηλίου σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα και αυτό είναι το ουσιαστικό. Ο Ήλιος είναι τα «θέλω» μας. Επιθυμίες και φιλοδοξίες που καλύπτονται και εμπλέκουν τον ψυχισμό μας σε ένα παιχνίδι σκιάς και φωτός.

Σημαντική τομή, κάθε ηλιακή έκλειψη λοιπόν…

Η έκλειψη Ηλίου σχηματίζεται προς το μεσημέρι του Σαββάτου, 11 Αυγούστου, στην 18η μοίρα 41’.

Μαζί με τον Ήλιο και τη Σελήνη, έχουμε την συνοδεία του ανάδρομου Ερμή στον Λέοντα και το τετράγωνο του Δία από τον Σκορπιό.

Μία σχετικά ήπιων τόνων πλέον διαδρομή στον ουράνιο χάρτη.

Κάποια σημαντικά χαρακτηριστικά της, εκτός του τετραγώνου, είναι η σύνοδος του Νότιου Δεσμού της Σελήνης προς τον Άρη και τη Μαύρη Σελήνη. Καθώς ο Άρης και ο Ερμής κινούνται σε ανάδρομη φορά, συνδέουν το παρελθόν μας και τις εμπειρίες με την έκλειψη. Είναι σημαντικό να αναλογιστούμε προβλήματα του παρελθόντος, που προκλήθηκαν από ανάλγητους ανθρώπους, ψυχοφθόρες εμπειρίες, χειριστική συμπεριφορά, φοβίες και προσκολλήσεις μας. Ήρθε η στιγμή να αφήσουμε πίσω το χθες και να μην κάνουμε φαύλους κύκλους επαναλήψεων στις ίδιες καταστάσεις.

Η έκλειψη διευκρινίζει πως πρέπει να αποφεύγουμε την έπαρση, τον εγωισμό, την αλαζονεία, και να απαιτήσουμε περισσότερο χαμόγελο και μεγαλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης, για μας και τους αγαπημένους μας.

Είναι η ευκαιρία να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, να βάλουμε σε εφαρμογή σταδιακά ένα νέο σχεδιασμό, μία καινούργια προοπτική. Είτε στην επαγγελματική, είτε στην προσωπική μας ζωή, να απομακρύνουμε σκληρούς και ανάλγητους ανθρώπους, να πιστέψουμε στην αξία μας, να ισχυροποιήσουμε τις δεξιότητές μας.

Ο ωροσκόπος της έκλειψης είναι στον Σκορπιό και υπογραμμίζει την απαραίτητη αναγέννηση και αναζωογόνηση. Όπως και το πείσμα και την μαχητική επιμονή, για να πετύχουμε την πλήρη αλλαγή.

Σημαντικό θα είναι να αφήσουμε πίσω ό,τι μας θλίβει (η Αφροδίτη στον Ζυγό είναι σε τετράγωνο προς τον Κρόνο στον Αιγόκερω και αντίθεση προς τον Χείρωνα). Έχουμε την δύναμη να κάνουμε καθοριστικές επιλογές, όπου θα προέχει η προσωπική μας ισορροπία, αξιοπρέπεια, ο αυτοσεβασμός. Ό,τι ή όποιος δεν τιμά την αξία μας, δεν μας χρειάζεται πλέον. Η λύση βρίσκεται στην ριζική αποκοπή.

Το τρίγωνο μεταξύ του Κρόνου και του Ουρανού, μας πληροφορεί πως έχουμε την δυνατότητα να βρούμε την «χρυσή τομή», διατηρώντας ό,τι είναι αξιόλογο από το παρελθόν, την πολύτιμη σοφία και εμπειρία μας, και να προχωρήσουμε σε νέους ορίζοντες έχοντας υγιείς βάσεις στο εξής.

Η ζωδιακή μοίρα της έκλειψης σύμφωνα με τον σημαντικό δάσκαλο, Ντέην Ρουντγίαρ, περιγράφει πως βρίσκουμε την ικανοποίηση ξεπερνώντας την ρουτίνα της καθημερινότητας, μεταμορφώνοντας την δύναμή μας σε καθαρή χαρά. Η ανθρώπινη συμπόρευση, αλληλεγγύη και φιλία, μπορεί να μας κάνουν τη ζωή πιο ελεύθερη και ευτυχή.

Στον χάρτη της Ελλάδας

Η συγκεκριμένη έκλειψη, μας πληροφορεί πως πρέπει να ξεκινήσουμε από το «σημείο μηδέν» ως προς τα δεδομένα της ζωής μας, ως κράτος και ως πολίτες. Να θεμελιώσουμε το έργο μας, τις αξίες και τις δυνατότητες για ανάπτυξη και δημιουργία.

Ο ανάδρομος Ερμής της έκλειψης, είναι σε ακριβείας σύνοδο με τον Κρόνο της χώρας και σε αντίθεση προς τον Ήλιο της. (Η Ελλάδα έχει γενέθλιο ανάδρομο Ερμή, ο οποίος επηρεάστηκε από την έκλειψη του 2017). Ο Ερμής είναι κυβερνήτης του ωροσκόπου και της Σελήνης της χώρας. Άρα, σημαντικός δείκτης του κράτους. Υπογραμμίζεται πως υπάρχουν ιδέες, αλλά σύσσωμοι, λαός και αντιπολίτευση, πρέπει να κάνουμε αναδίπλωση και να αναζητήσουμε τα λάθη και τις αδυναμίες που καθυστέρησαν την πρόοδο.

Παρά ταύτα, καθώς υπάρχει η στείρα αντιπαράθεση Κρόνου – Ήλιου στον χάρτη της Ελλάδας, ενεργοποιείται αυτή η αντίθεση, μέσω του ανάδρομου Ερμή της έκλειψης και της ιδίας της έκλειψης. Θα έλεγα πως δεν ευνοεί, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αντιπολίτευση αυτό το σχήμα. Θα ειπωθούν πολλά που μοιάζουν με αυτά που ήδη έχουν ειπωθεί ως επιχειρήματα, θα γίνουν ξανά τα ίδια λάθη και προφανώς θα βγουν στην επιφάνεια αδυναμίες. Αλλά δύσκολα θα προκύψει ένα τελικό συμπέρασμα, εκτός κι αν απαιτηθεί από τον ίδιο τον λαό, τους εργαζόμενους, μία ξεκάθαρη λύση. Για να υπάρξει αυτό, θα πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι μία σαφή απαίτηση για βελτίωση και αλλαγή συνθηκών στο εργασιακό πεδίο.

Δεν αποκλείεται να αποφασίσουμε ο καθένας ως πολίτης και στη συνέχεια να ζητήσουμε από τους ιθύνοντες, να πάρουν θέση, για τα προβλήματα του τόπου. Είμαστε σε μία κομβική περίοδο, όπου χρειάζεται να σεβαστούμε αξίες, αρχές, να επαναπροσδιορίσουμε τις ποιοτικές λύσεις.

Μοιάζει να έχουμε βρεθεί σε ένα βαθύ σκοτάδι, από όπου πρέπει να αναδυθεί ξανά το φως. Ο Δίας στον Σκορπιό τετραγωνίζει ακριβώς τον Ήλιο και τον Κρόνο της χώρας. Οι δυνάμεις μοιάζουν ισοδύναμες στην σύγκρουσή τους. Στην ουσία, είναι σαν να μην μπορεί να υπάρξει νικητής…τουλάχιστον άμεσα.

Η Αφροδίτη, κυβερνήτης του τομέα των εργαζομένων και των «μυστικών κινήσεων», είναι σε ένα ευτυχές τρίγωνο προς τον Ουρανό και τον ωροσκόπο της χώρας. Αυτή η συγκυρία μας ευνοεί, καθώς με διπλωματικό τρόπο διακρίνεται μία προσπάθεια συνεννόησης και εξισορρόπησης, για αλλαγή στην ατμόσφαιρα. Δεν αποκλείεται να γίνουν κάποιες προτάσεις που θα δώσουν διαφορετική εικόνα, ή θα αφήσουν την αίσθηση της ελπίδας.

Το τετράγωνο όμως της Αφροδίτης της έκλειψης προς τον Κρόνο, ακουμπά τον Δία της χώρας και ενεργοποιεί τις δύσκολες όψεις του. Ο Δίας δεν στηρίζει τα οικονομικά αποθέματα του κράτους. Οι δυσκολίες συνεχίζονται και είτε δεν υπάρχει η θέληση, είτε δεν υπάρχει η δυνατότητα, για βελτίωση σε ευαίσθητους τομείς, όπως το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό.

Ο αστεροειδής Δήμητρα της έκλειψης είναι σε σύνοδο με τον Β. Δεσμό και τη Μαύρη Σελήνη της χώρας, κατά συνέπεια χρειάζεται να ενισχύσουμε τα ταλέντα, τις δεξιότητες, την επινοητικότητά μας. Ωστόσο, είναι αρκετά δύσκολο να αποφύγουμε τις «κακές μας συνήθειες» που περιορίζουν ή αποτρέπουν την πρόοδο μέσω της δημιουργικής έμπνευσης.

Στο προγνωστικό της εποχής, η έκλειψη αγγίζει τους στόχους, τις φιλίες του κράτους, αλλά και το Κοινοβούλιο. Σημαντικές ανακατατάξεις, ίσως ανασχηματισμός ή αλλαγές, φέρνουν κλυδωνισμούς.

Αυτό είναι μία κεντρική ιδέα από τις προδιαγραφές της πολιτικής αστρολογίας και της έκλειψης.

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018

Κριός

Μία εναρμονισμένη με το στοιχείο φωτιάς του ζωδίου σας, έκλειψη, είναι για σας το ερέθισμα για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή, κυρίως αν έχετε γεννηθεί τις τελευταίες μέρες του ζωδίου σας. Τα θέματα που σας ενδιαφέρουν είναι σίγουρα πολύ πιο ουσιαστικά και βαθιά στο εξής, κυρίως σε ένα δημιουργικό επίπεδο. Αν είστε καλλιτέχνες, στο έργο σας θα αποδώσετε γιατί θα βιώνετε κάθε του πτυχή και θα εκφράζετε το βάθος της ψυχής σας. Ενδεχομένως θα ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στην δημιουργική σας έκφραση, πολύ συγκινητικό και θα αγγίζει το κοινό σας. Περίοδος ιδιαίτερης έμπνευσης λοιπόν.

Θα σας ενδιαφέρει να ανατρέψετε τις συναισθηματικές εξαρτήσεις που πονούν και θα αποφασίσετε ενδεχομένως μία επιλογή ατόμων που θα είναι πλάι σας επειδή σας κατανοούν και όχι μόνο για να περνά ευχάριστα ο χρόνος. Ανανεώστε την σχέση με το ταίρι σας, αναδείξτε το πάθος και την ένταση της συγκίνησης. Αν η φλόγα έχει σβήσει, ενδεχομένως θα αναζητήσετε ένα νέο σύντροφο που θα σας νοιώθει βαθιά στην ψυχή.

Με το παιδί σας, αν είστε γονείς, διορθώστε τα λάθη και τις παρεξηγήσεις, αλλά με προσοχή, γιατί ενδέχεται να αντιλαμβάνεται ο καθένας διαφορετικά την κατάσταση και τις διαφορές σας.

Ίσως αποφασίσετε να ρισκάρετε στην τύχη, σε ένα βαθμό αυτό σας ευνοεί (ανάλογα το ατομικό σας ωροσκόπιο), αλλά παράλληλα σας προσφέρει την γοητεία του μυστηρίου, αναζητώντας ένα όραμα.

Ταύρος

Ήρθε η στιγμή να αναλογιστείτε αυτό που αφορά το θεμέλιο της ζωής σας και να κάνετε μία προσεκτική προσπάθεια, προκειμένου να στηρίξετε εκ νέου το έργο σας. Πρέπει όμως να ξεκινήσετε από την αρχή, ίσως αναζητώντας τα αίτια των λαθών σας. Επιδιώξτε να θωρακίσετε τα προσωπικά σας δεδομένα, προκειμένου να ανελιχθείτε στην καριέρα σας. Δοκιμάστε την γοητεία και την ζεστασιά σας, αλλά παλέψτε την ίδια στιγμή, με πείσμα, για να επικρατήσετε.

Θα είναι σημαντικό να σκεφθείτε πως εκτυλίσσεται μία καλή αρχή για σας, να μπει ένα νέο πρόγραμμα στη ζωή σας. Θα βασίζεται στις πραγματικές σας ανάγκες, ίσως σε μία πιο ισχυρή θέληση, λιγότερο εγωισμό και περισσότερο βάθος και αναζήτηση σε αίτια, φοβίες, ανησυχίες.

Αν η οικογένεια σας έχει κουράσει, τότε θα ήταν καλό να αναζητηθεί ένας νέος προσωπικός χώρος, για να ξεκουράζεστε και να ανακουφίζεστε. Παράλληλα, θα βοηθούσε να τακτοποιήσετε την οικογενειακή σας περιουσία.

Στην κοινωνική σας ζωή, θα πρέπει να ανακαλύψετε εκ νέου την ερωτική σπίθα και θα είστε ιδιαίτερα ελκυστικοί. Αν είστε ελεύθεροι, δεν αποκλείεται να χαρείτε για τον θαυμασμό που προκαλείτε.

Δίδυμοι

Η έκλειψη σφραγίζει μία περίοδο κατά την οποία θα αλλάξετε εντελώς το σκεπτικό σας και μάλιστα να επιδιώξετε να έχετε ένα περιβάλλον που θα ανατρέπει τις έως τώρα επιλογές. Αυτό είναι καλό, καθώς φέρνετε κοντά σας νέα άτομα, ή άτομα με νεωτεριστικές ιδέες, σας εμπλουτίζουν με τις απόψεις τους και σας βοηθούν να εστιαστείτε σε σημεία που δεν είχατε ως τώρα λάβει υπ’ όψη.

Ωστόσο, στο άμεσο περιβάλλον θα υπάρχει ανταγωνισμός που μπορεί να σας ενοχλήσει. Απλά μην είστε απόλυτοι ή δογματικοί στις απόψεις. Θα δώσετε μάχες για τις ιδέες σας και θα επικρατήσετε αν έχετε επιχειρήματα.

Δεν αποκλείεται να υπάρχουν κατακτήσεις και φλερτ, που όμως ενώ θα σας κινητοποιήσουν, δεν είναι σίγουρη η διάρκειά τους. Για να κρίνετε πόσο σας ενδιαφέρουν και σας αγγίζουν, θα χρειαστεί να δείτε την συναστρία σας σε όλα τα επίπεδα.

Με τους συγγενείς, θα επιχειρήσετε να αναθεωρήσετε τις σχέσεις και κάνετε μία νέα αρχή. Αν έχετε διαφορές με τα αδέλφια, αυτή την εποχή αποφύγετε να τις συζητήσετε. Αν είστε σπουδαστές, πρέπει να επιμείνετε στο θέμα των σπουδών σας.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;