Μεγάλες προσωπικότητες και οι περίεργες συνήθειες τους!
Μεγάλες προσωπικότητες και οι παραξενιές τους στην καθημερινότητα και τον τρόπο εργασίας τους!

Οι μεγάλες προσωπικότητες της ιστορίας φημίζονται για τις “παραξενιές” τους. Στο παρελθόν είχαμε μιλήσει για τις περίεργες διατροφικές συνήθειες που είχαν μερικοί διάσημοι της ιστορίας. (Μπορείς να βρεις το σχετικό άρθρο εδώ). Τώρα, θα μιλήσουμε για άλλες παραξενιές που είχαν και αφορούν την καθημερινότητα τους και τον τρόπο που εργάζονταν.

Charles Dickens

Ο Charles Dickens εργαζόταν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Ακριβώς. Ήθελε απόλυτη ησυχία, μια συγκεκριμένη πένα και τη δική του διακόσμηση στο γραφείο. Η διακόσμηση αποτελούνταν από διάφορα ευρήματα που είχε βρει στα ταξίδια του και όπως έλεγε τον βοηθούσαν να σκεφτεί και να οργανώσει τις σκέψεις του. Ήθελε το βλέμμα του να πέφτει πάντα σε κάτι αγαπημένο.

Κοιμόταν πάντα με κατεύθυνση προς τον βορρά πιστεύοντας ότι μόνο από αυτή τη θέση ευθυγραμμιζόταν με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα της Γης

Μπετόβεν

betoven-e1434402962252

Όταν ξυπνούσε μετρούσε πάντα 60 κόκκους καφέ. Συχνά συνέθετε στο μπάνιο. Δεν ήταν λίγες οι φορές, όπως αποκάλυψε η γραμματέας του, Anton Schindler, που ζητούσε να του ρίχνουν νερό με κανάτες, ενώ εκείνος μέσα από τα σχήματα του νερού καθοδηγούσε την έμπνευση του.

Έκανε μεγάλες βόλτες για να του έρθει έμπνευση ώστε να συνθέσει και έκανε συχνές στάσεις για να σημειώσει τα μέτρα.

Εθισμένος στον καφέ; Το ίδιο και ο Μπαλζάκ! 

Μαρσέλ Προύστ

Ο Προύστ ζούσε ουσιαστικά στην κρεβατοκάμαρα του. Εκεί έγραφε, ξαπλωμένος ανάμεσα στα μαξιλάρια του, καθώς όπως έλεγε η συγγραφή ενός βιβλίου είναι ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία, μετά τις 10 σελίδες ένιωθε ράκος.

Δε ξυπνούσε ποτέ πριν τις 4 το απόγευμα, έτρωγε μόνο κρουασάν και έπινε πολύ καφέ. Εισέπνεε όποιο, αναμειγμένο με καπνό, διότι έλεγε και πίστευε ότι έκανε καλό στο άσθμα του.

Ουίνστον Τσόρτσιλ

Ήταν μεγάλος πότης και καπνιστής. Το πρωί κοιμόταν μέχρι αργά και πολλές φορές ξυπνούσε νωρίς το απόγευμα. Υπερβολικά πεισματάρης, ήταν πολύ ακατάστατος, του άρεσε να τρώει στο κρεβάτι, όπου συχνά παρέμενε κι εργαζόταν μέχρι το βράδυ. Ήταν παθιασμένος με την καθαριότητα και συχνά έκανε δύο μπάνια, το ένα μετά το άλλο.

Σαλβαδόρ Νταλί

tumblr_n0c1txyNCu1rjp2hko1_500

Ξάπλωνε κρατώντας ένα μεταλλικό κλειδί, πάνω από το καπάκι μιας κατσαρόλας. Αφού τον έπαιρνε ο ύπνος σε αυτή την αλλόκοτη στάση ήταν φυσικό κάποια στιγμή να του πέσουν από τα χέρια. Ο ήχος, ο θόρυβος και οι εικόνες που είχε την στιγμή που τιναζόταν έντρομος ήταν η πρώτη ύλη για το επόμενο έργο το. Ο Νταλί επινόησε τη μέθοδο “Paranoid-Critical”, μια δημιουργική προσέγγιση που απαιτούσε από τον καλλιτέχνη σκόπιμη μελαγχολία και παρανοϊκή διάθεση.

Όπως έλεγε και ο ίδιος ήταν έτοιμος να δημιουργήσει μόνο όταν τα συναισθήματα του γινόταν «μπετόν παραλογισμού».

Ο ονειρικός κόσμος του Σαλβαντόρ Νταλί σε ένα βίντεο 

Μότσαρτ

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ  ήταν μανιακός του σεξ. Έκανε έρωτα πολλές φορές τη μέρα, όπου τύχαινε. Ήταν επίσης λάτρης του αποκρυφισμού σε τέτοιο βαθμό, που τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν βέβαιος ότι τον παρακολουθούσε ένα μυστηριώδες πρόσωπο το οποίο του είχε παραγγείλει το Ρέκβιεμ. Ο συνθέτης το ερμήνευσε ως οιωνό του θανάτου του, όπως συνέβη πραγματικά.

Του άρεσε επίσης να παίζει με τις λέξεις, καθώς και με γρίφους διαφόρων τύπων. Προτιμούσε όσους του έδιναν την ευκαιρία να γράφει σειρές από βωμολοχίες, τις οποίες λάτρευε, όπως ο ήρωας του 1821, αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης. Στη συνέχεια τους έστελνε σε φίλους και γνωστούς, για να προκαλέσει σκάνδαλο.

Υπήρχε ωστόσο και μια “εκλεκτή”, στην οποία ο μεγάλος Αυστριακός συνθέτης έγραφε αισχρότητες κάθε είδους. Δεν ήταν άλλη από την αδερφή του.

Maya Angelou

mayaremembered-slider

Η Maya Angelou σε αντίθεση με τον Προύστ έβρισκε την άνεση του σπιτιού ενοχλητική. Επιζητούσε την ηρεμία αλλά σε κάποιο ξενοδοχείο. Νοίκιαζε δωμάτια με τον μήνα ή το πολύ με τον χρόνο.

Ξεκινούσε τη δουλειά νωρίς το πρωί οπλισμένη με τα υλικά της γραφής της, μια Βίβλο, ένα μπουκάλι σέρι και μια τράπουλα. Έγραφε πάντα σε στάση ανάκλησης ρίχνοντας το βάρος της στο ένα της χέρι με αποτέλεσμα να είναι γεμάτο κάλους.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;