Ο Θοδωρής Αθερίδης τα είπε ΟΛΑ με μια ανάρτηση!
Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!

Κι ενώ έχουν περάσει μόνο τέσσερις μέρες από τη μεγάλη τραγωδία στο Μάτι που στοίχησε τη ζωή σε 84 ανθρώπους και άφησε άλλους τόσους ανθρώπους αγνοούμενους, ήδη έχει αρχίσει να παίζεται το παιχνίδι των ευθυνών. Όχι τίμια και ξεκάθαρα όπως θα έπρεπε. Αλλά χωρίς σεβασμό, τουλάχιστον προς τα θύματα.

Πολλοί είναι οι γνωστοί Έλληνες που έχουν ξεκινήσει “αγώνα” για να δώσουν ένα χέρι βοηθείας στους πληγέντες. Πολλοί έχουν εκφράσει άποψη, έχουν δώσει τα συλληπητήριά τους. Άλλοι με περισσότερα λόγια κι άλλοι με τρόπο λακωνικό.

Ο Θοδωρής Αθερίδης, με μία ανάρτησή του στο Facebook τα είπε όλα!

“Ενα δίωρο περίπου πριν απο την καταστροφή, επιστρέφαμε, μετά το τέλος του γυρίσματος, απο το μεγάλο Σέσι στην Αθηνα. Διασχίσαμε την λεωφόρο Μαραθώνος κι εκείνη την ώρα, πυκνοί καπνοί ήταν ψηλά κάπου στην Καλλιτεχνούπολη ή στον νέο Βουτζά δεν μπορούσα να ειμαι βέβαιος. Δεν ηθελα να διατυπώσω ρητά αυτό που διαισθάνθηκα γιατι πολύ συχνά γίνομαι υπερβολικός και με κοροϊδεύουν οι φίλοι μου ή οι συνεργάτες μου. Πάντως , κι ενώ ακόμη τίποτα δεν έδειχνε ότι τα πράγματα ειναι επικίνδυνα, εμενα προσωπικά δεν μου άρεσε που εκείνη την ώρα περνούσαμε απο κει…

Ξέρω ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να ειμαι το μέτρο αλλά: Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με όλες τις διαχρονικες παθογένειες ειναι σχεδόν γελοίο να αποζητάς ευθύνες για έλλειψη προγραμματισμού ή σχεδίου δράσης, προστασίας κλπ.
Αν συνυπολογίσει κανείς την ευθυνοφοβία να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση εκκένωσης , με την πλήρη απουσία της έννοιας του πρωτοκόλλου, τον φόβο προκλήσεως πανικού και την λερωμένη φωλιά όλων μας για τον τροπο που την χτίζουμε, τοτε θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως καλο θα ειναι ο καθένας στο πισω μέρος του μυαλού του, θα πρέπει να έχει διαρκώς ενεργοποιημένο ενα σχεδιο b . Ειδικά αν πρόκειται για γονείς που έχουν στην ευθύνη τους παιδιά ή ηλικιωμένους γονείς, τοτε καθίσταται αναγκαίο.

Εν ολίγοις θα έλεγα πως όταν ακούς πως στα δέκα χιλιόμετρα απο κει που εισαι έχει ξεσπάσει φωτιά δεν χάνεις τίποτα αν ξεκινήσεις σιγα σιγα τις προετοιμασίες για μια βόλτα με την οικογένεια σου να πάτε για σουβλάκια λίγο μακρύτερα. Εκείνη την ώρα χωρίς πανικό που τίποτα δεν δείχνει πως κινδυνεύεις, ειναι μια καλη ώρα να προστατέψεις τους ανθρώπους σου κι ας έχεις κάνει λάθος εκτίμηση.

Εχω βρεθεί με το βαρκάκι μου στην θάλασσα κι εχω δει σε δευτερόλεπτα ν αλλάζει ο καιρός. Ξέρω τι ειναι οι μεταβλητοί άνεμοι κι εχω να πω , πως όταν βλέπεις φωτιά καλο ειναι να σκέφτεσαι με το χειρότερο σεναριο.

Σ αυτή την ζωη ερχόμαστε μόνοι και μόνοι φεύγουμε. Προσδοκώ ενα καλύτερο κράτος όπως όλοι μας, με δομές, νόμους κι αποτελεσματικότητα. Μεχρι αυτό να γίνει πραγματικότητα θα πορεύομαι όπως ήρθα κι όπως θα φύγω απο τον κόσμο. Μόνος…”

Δείτε επίσης: Φωτιά στο Μάτι: Το πριν και το μετά μέσα από ένα βίντεο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;