Φοιτητικό σπίτι: 10 κόλπα για να γλιτώσεις χρήματα στη διακόσμηση

Από neolaia.gr Team 12 Ιουλίου 2018

Δε χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά για να είναι όμορφο το φοιτητικό σπίτι!

Το φοιτητικό σπίτι είναι στην ουσία το πρώτο μέρος που θα ζήσεις την ενήλικη ζωή σου καθώς απογαλακτίζεσαι από την οικογένεια σου και είσαι έτοιμος να κατακτήσεις τον κόσμο ως νέος φοιτητής.

Αν κάτι θα θυμάται πάντα ένας άνθρωπος, θα είναι το πρώτο του φοιτητικό σπίτι. Αναμνήσεις, στιγμές, φωνές, γέλια και άλλα πολλά συνθέτουν την ομορφιά που έχει το κάθε φοιτητικό σπίτι. Επίσης, η διακόσμηση δε γίνεται να μην αναφερθεί, καθώς δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που ξοδεύουν αρκετά χρήματα για να δημιουργήσουν έναν όμορφο χώρο. Όμως, δεν υπάρχει λόγος να μείνεις ταπί και ψύχραιμος, καθώς υπάρχουν τρόποι για να γλιτώσεις χρήματα.

Αυτά είναι τα δέκα κόλπα για να γλιτώσεις χρήματα στη διακόσμηση: 

1.Κάνε μια βόλτα σε μαγαζιά που πωλούν vintage κομμάτια. Θα βρεις τρομερές προσφορές και θα ανακαλύψεις οικονομικούς θησαυρούς.

2.Παρακολούθησε DIY βίντεο που σου δείχνουν πως να δημιουργήσει εύκολα και σχεδόν ανέξοδα διάφορα αντικείμενα.

3.Πολλές φορές μπορείς να ανακαλύψεις οικονομικά πράγματα σε μια λαϊκή. Μπορείς να βρεις τραπεζομάντιλα, μαξιλάρια και άλλα πράγματα που τα χρειάζεσαι και να είναι εξαιρετικά οικονομικά.

4.Σε πολλές αγγελίες πωλούν πράγματα ή χαρίζονται . Αξίζει να ρίξεις μια ματιά.

5.Σε πολλούς δήμους διοργανώνονται παζάρια με σκοπό την πώληση αντικειμένων. Θα βρεις πράγματα διακόσμησης και θα συνεισφέρεις και σε κάποιον σκοπό.

6.Πήγαινε σε κάποιο ξυλουργείο και ζήτα παλέτες. Μπορείς έυκολα και γρήγορα να δημιουργήσεις έπιπλα και να δώσεις ένα ιδιαίτερο στιλ στο χώρο σου.

7.Πολλά γνωστά καταστήματα έχουν εκθεσειακούς χώρους, στους οποίους μπορείς να βρεις προϊόντα σε οικονομικές τιμές.

8.Σκέψου τον μινιμαλισμό σαν concept. Βρες πράγματα που είναι σε ουδέτερους τόνους και φρόντισε να είναι λίγα.

9.Πάρε κάποια πράγματα από το πατρικό σου σπίτι που ίσως δε χρειάζονται οι γονείς σου (super safe choice).

10.Διάλεξε αντικείμενα όπως ο παγκόσμιος χάρτης για να «στολίσεις» τους τοίχους σου. Υπάρχουν πολλές αφίσες και εικόνες που μπορούν να δώσουν άλλον αέρα στο σπίτι σου. Φαντασία θέλει!

Δες και αυτό: Φοιτητικό σπίτι: 4 μαθήματα που σε διδάσκει ο μινιμαλισμός!