6 ταινίες για όσους ετοιμάζονται να γίνουν φοιτητές!

Από neolaia.gr Team 11 Ιουλίου 2018

Ένας εκκολαπτόμενος φοιτητής πρέπει να δει αυτές τις ταινίες!

Οι ταινίες που θα σε βάλουν αμέσως στο κλίμα!

Πέρασες με επιτυχία στη σχολή που πάντα ονειρευόσουν αλλά δε ξέρεις ακριβώς πως είναι η φοιτητική ζωή; Υπάρχουν κάποιες ταινίες που θα σου δείξουν το δρόμο και πρέπει να τις δεις. Αν δεις κάτι τρομακτικό, μη φοβηθείς… αυτά συμβαίνουν μόνο στις ταινίες!

Πολλές είναι οι ταινίες που αφορούν τη φοιτητική ζωή, και μέσα από αυτές θα δεις τα πάντα.

Αυτές είναι οι ταινίες: 

1.Mona Lisa Smile

Μια φιλελεύθερη καθηγήτρια Ιστορίας τέχνης (Julia Roberts), με ανορθόδοξες μεθόδους μαθήματος προσλαμβάνεται σε ένα από τα πιο συντηρητικά κολέγια της Αμερικής, το Wellesley, το οποίο έχει σαν σκοπό περισσότερο την διαμόρφωση καλών συζύγων παρά την διαμόρφωση ώριμων και δυναμικών γυναικών.
Η ένταξη της στο νέο περιβάλλον θα είναι δύσκολη αφού ως 30χρονη και ακόμα ανύπαντρη γυναίκα έχει να αντιμετωπίσει την ψυχρότητα των διευθυνόντων αλλά και την δυσκολία επικοινωνίας με τις μαθήτριες της.

2.The Emperor’s Club

Ο Ουίλιαμ Χάνταρτ (ΚΕΒΙΝ ΚΛΑΪΝ), αναπληρωτής διευθυντής στο σχολείο του St. Benedicts, εφαρμόζει στη ζωή του αυτά που διδάσκει. Πασχίζοντας να εμφυσήσει στους σπουδαστές του τον τρόπο να ζουν σωστά και τίμια, ανήκει στην κατηγορία του ένθερμου και γεμάτου αρχές καθηγητή, ο οποίος κατέχει την έδρα Κλασσικών Σπουδών και πιστεύει ότι η ιστορία των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα μάθημα που αφορά το παρελθόν. Πιστεύει επίσης ότι ο ρόλος του καθηγητή δεν είναι μόνο να μορφώσει τον μαθητή αλλά και να διαμορφώσει το χαρακτήρα του.

3.Dead Poets Society

O ντροπαλός Τοντ Αντερσον είναι ο νέος μαθητής ενός αυστηρού σχολείου αρρένων, όπου ο αδελφός του υπήρξε αριστούχος. Ο συγκάτοικός του, Νιλ, έξυπνος και δημοφιλής, ζει με την καταπίεση του πατέρα του. Η ζωή των δύο και των υπολοίπων συμμαθητών τους θα αλλάξει σύντομα με την έλευση ενός καινούργιου καθηγητή, του Κίτινγκ, που θα τους σπρώξει να πάνε ενάντια στο κατεστημένο. H διάσημη και λυτρωτική ταινία του Γουίαρ, σχετικά με έναν νεωτεριστή καθηγητή που μέσα στο αρτηριοσκληρωτικό περιβάλλον ενός κολλεγίου, προσπαθεί να διδάξει στους μαθητές του την αξία της ποίησης και την αγάπη για τη ζωή.

4.The Rules of Attraction

Σ’ ένα αμερικάνικο κολέγιο βασιλεύουν το σεξ, τα ναρκωτικά και το σκληρό ροκ. Η νεαρή, ρομαντική και ακόμη παρθένα, φοιτήτρια Λόρεν, αναζητώντας τον αληθινό έρωτα στο πρόσωπο του συμφοιτητή της, Πολ Ντέντον, πέφτει στα δίκτυα του γκέι εμπόρου ναρκωτικών, Σον Μπέιτμαν. Τα πράγματα όμως μπλέκονται περισσότερο όταν η Λόρεν αντιλαμβάνεται πως ο Πολ προτιμά να περνά περισσότερο χρόνο με τον Σον παρά με την ίδια…

5.The Theory of Everything

Ας ακολουθήσουμε, λοιπόν, τα βήματα του Στίβεν Χόκινγκ από τις σπουδές του στο Κέιμπριτζ, όπου γνωρίζει και ερωτεύεται τη συμφοιτήτρια και μετέπειτα σύζυγό του Τζέιν Γουάιντ, μέχρι τη συνεχιζόμενη, έως και σήμερα μάχη του, μετά τη διάγνωσή του με τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι, επιτρέποντάς του την επικοινωνία μόνο μέσω συσκευής ομιλίας. Παράλληλα παρακολουθούμε τις καινοτόμες και αιχμηρές απόψεις του Χόκινγκ για τη Φυσική και κυρίως την πρωτοποριακή έρευνά του που προκάλεσε το θαυμασμό των καθηγητών του και τελικά οδήγησε στην ρηξικέλευθη θεωρία του για το σύμπαν.

6.The Social Network

Μια φθινοπωρινή βραδιά του 2003, ο φοιτητής του Χάρβαρντ και ιδιοφυΐα στις γλώσσες προγραμματισμού, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, κάθεται στον υπολογιστή του και ξεκινά να δουλεύει πάνω σε μια καινούρια ιδέα. Σε μια έξαψη blogging και προγραμματισμού στο φοιτητικό του δωμάτιο, ο Μαρκ αρχίζει κάτι που σύντομα θα μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο κοινωνικό δίκτυο και θα προκαλέσει επανάσταση στην επικοινωνία. Μόλις έξι χρόνια, αλλά και 500 εκατομμύρια φίλους μετά, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ γίνεται ο νεαρότερος δισεκατομμυριούχος στην Ιστορία… Όμως για αυτόν τον επιχειρηματία, η επιτυχία οδηγεί τόσο σε προσωπικές όσο και νομικές επιπλοκές.

Δες και αυτό: 7+1 ταινίες που πρέπει να δεις αν είσαι φοιτητής ψυχολογίας!