Πανελλήνιες 2018: Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα των ειδικών μαθημάτων;
Πανελλήνιες 2018: Δείτε αναλυτικά!

Οι Πανελλήνιες 2018 μπορεί να τελείωσαν και το άγχος να ξεπεράστηκε από τις εξετάσεις, αλλά νέος γύρος περιμένει όσους επιθυμούν να περάσουν στη σχολή που θέλουν.

Πολλολι υποψήφιοι, δήλωσαν φέτος, πως τα ειδικά μαθήματα είναι σημαντικά για την εισαγωγή τους σε κάποιες σχολές και αποφάσισουν να τα δώσουν στις Πανελλήνιες 2018. Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των μαθημάτων που έδωσαν οι υποψήφιοι και πλέον περιμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα ειδικά μαθήματα.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται, τα αποτελέσματα των ειδικών μαθημάτων αναμένονται τη Δευτέρα ή την Τρίτη της ερχόμενης εβδομάδας.

Μάθε όλα τα νέα για τις Πανελλήνιες 2018 εδώ! 

Οι υποψήφιοι των εξετάσεων που έχουν δώσει ειδικό μάθημα θα μπορέσουν ακόμη πιο εύκολα να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό 2018. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργίου Παιδείας, οι μαθητές  μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να τροποποιούν το Προσωρινό Μ.Δ. ή/και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση). – μέσα στην προθεσμία δηλαδή μέχρι την Δευτέρα 16 Ιουλίου, εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ.

Εκτός από τα τελευταία αποτελέσματα που περιμένουν οι υποψήφιοι, περιμένουν να δουν τι θα συμβεί με τις βάσεις 2018 καθώς θέλουν να ξέρουν τα αποτελέσματα και να μάθουν τελικά σε ποια σχολή θα περάσουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στα μαθήματα που αφορούν το 2ο Επιστημονικό Πεδίο (Πολυτεχνεία κλπ) είναι σαφές ότι θα υπάρχει πτώση των βάσεων των υψηλόβαθμων Πολυτεχνικών Σχολών, τόσο των κεντρικών Πανεπιστημίων όσο και των Περιφερειακών.

Στο 2ο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες) και 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Υγείας) αναμένεται πτώση των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα τμήματα και στα υψηλόβαθμα.

Και στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο αναμένεται πτώση (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής) η οποία όμως δεν φαίνεται να έχει την ένταση της πτώσης του 2ου Επιστημονικού Πεδίου.

Η κίνηση των βάσεων εισαγωγής κρίνεται θολή για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικές, Κοινωνικές και Νομικές Επιστήμες). Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο περιμένουμε μικρές αυξομειώσεις των βάσεων εισαγωγής με βασική τάση την πτώση, ενώ για τα Παιδαγωγικά τμήματα που κατανέμονται σε όλα τα Πεδία η κίνηση των βάσεων εισαγωγής αναμένεται να είναι διαφοροποιημένη.

Πάνω από 60 τμήματα συνολικά θα ανοίξουν την είσοδό τους με βαθμολογία κάτω από 10.000 μόρια. Επιπλέον παρά την αύξηση των εισακτέων κατά 3.966 θέσεις, στην πραγματικότητα ο αριθμός για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων είναι περίπου 2.000 θέσεις, αφού οι 1.866 αποτελούν το επιπλέον ποσοστό που δίνεται στους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ.

Δες και αυτό: Πανελλήνιες 2018 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Με αυτόν τον τρόπο θα μετατρέψεις τους βαθμούς σε μόρια

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;