Έρευνα: Αυτό είναι το γυναικείο χαρακτηριστικό που αποτυπώνεται στη μνήμη των αντρών!
Τι χαρακτηριστικά χρειάζεται να έχετε ώστε να αποτυπωθείτε στη μνήμη ενός άντρα;

 

Έχουμε πει πολλές φορές ότι η ομορφιά είναι κάτι υποκειμενικό. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άντρες προτιμούν τις πιο “φυσικές” γυναίκες αλλά και αυτό παραμένει υποκειμενικό.

Σύμφωνα με μελέτη της επιστημονικής ομάδας «Royal Society Open Science» υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό που αρέσει στους περισσότερους άνδρες.

Οι ερευνητές για να κατάλαβουν τι είναι αυτό που ελκύει τους περισσότερους άνδρες όσον αφορά το γυναικείο πρόσωπο, συγκέντρωσαν 170 Γάλλους και τους έδειξαν με τυχαία σειρά φωτογραφίες γυναικών.

Στη συνέχεια οι ίδιοι κλήθηκαν να βαθμολογήσουν από το ένα (μικρότερο) εώς το 20 (μεγαλύτερο).

Οι ερευνητές κατασκεύασαν έναν αλγόριθμο για να βρουν τα χαρακτηριστικά που οι άντρες βρίσκουν πιο ελκυστικά σε μια γυναίκα.

Το αποτέλεσμα έδειξε ότι οι άντρες επικεντρώνονται στα καθαρά πρόσωπα, με απαλό δέρμα και λίγες ρυτίδες. Ουσιαστικά, αυτό που παρατηρήθηκε είναι πως οι γυναίκες που επιλέχθηκαν ως οι πιο ελκυστικές είχαν σχεδόν ιδανικές αποστάσεις μεταξύ των χαρακτηριστικών του προσώπου τους.

Επίσης αρκετούς άντρες τραβούσε κάποιο σπάνιο ή περίεργο χαρακτηριστικό. Για παράδειγμα φακίδες, σπάνιο χρώμα ματιών, μεγάλα μάτια, μεγάλα χείλη, κάτι που να ξεχωρίζει από το υπόλοιπο πρόσωπο. Εάν μια γυναίκα διαθέτει κάτι τέτοιο, τότε έχει 15% περισσότερες πιθανότητες να “κολλήσει” στη μνήμη ενός άντρα!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;