Virginia Apgar: Ποια είναι η γυναίκα που τιμά σήμερα η Google;
Η Virginia Apgar είναι το πρόσωπο της ημέρας!

Η Virginia Apgar είναι το πρόσωπο που τιμά σήμερα η Google με ένα doodle.

H γνωστή αναισθησιολόγος, Virginia Apgar, είναι η γυναίκα που επέλεξε να τιμήσει η Google σήμερα, 7 Ιουνίου, καθώς είναι η ημερομηνία γέννηση της και το έργο που προσέφερε στη σύγχονη ιατρική δε γίνεται να ξεχαστεί από κανέναν.

Η Virginia Apgar γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1909 στο Νιού Τζέρσι της Αμερικής και από μικρή ηλικία γνώριζε πως ο κλάδος της ιατρικής είναι αυτός που θα ακολουθήσει σε όλη της τη ζωή. Αποφοίτησε από το λύκειο και έβαλε πλώρη για το όνειρο της.

Στην αρχή των σπουδών της είχε ακολουθήσει τον τομέα της χειρουργικής αλλά σύντομα άλλαξε κατεύθυνση και στράφηκε προς την αναισθησιολογία, έπειτα από παρότρυνση του διευθυντή χειρουργικής του Columbia-Presbyterian Medical Center, Dr. Allen Whipple, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη γυναίκα επικεφαλής τμήματος στο νοσοκομείο αυτό.

Αυτό είναι το doodle της Google!

Προς το τέλος της δεκαετίας του 1940, η Virginia Apgar άρχισε να λαμβάνει καλές κριτικές για το έργο της, αφού πριν από λίγο καιρό είχε βρεθεί αντιμέτωπη με αρκετές δυσκολίες διότι η αναισθησιολογία μόλις είχε αναγνωριστεί ως ιατρική ιδιότητα και οι χειρουργοί την απαξίωναν.

Η Virginia Apgar  ξεκίνησε να ενδιαφέρεται περισσότερο για τα νεογνά, όταν παρατήρησε πως ανάμεσα στη δεκαετία του 1930 και του 1950, ο ρυθμός βρεφικής θνησιμότητας στην Αμερική βρισκόταν σε μείωση, ο αριθμός των νεογνών που έχαναν τη ζωή τους τις πρώτες 24 ώρες μετά τη γέννησή τους παρέμενε σταθερός. Μέσω αυτής της παρατήρησης, ξεκίνησε να ερευνά διάφορες μεθόδους που αφορούσαν στην  καταπολέμηση της βρεφικής θνησιμότητας και κατέληξε στη δημιουργία του καταλήγοντας του τεστ Apgar (το 1950) και αυτό χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα για να αξιολογηθεί η υγεία ενός νεογέννητου.

Το τεστ Apgar είναι στην ουσία μια βαθμολογία που αφορά το νεογέννητο από τη στιγμή που γεννιέται και διαχωρίζει τα υγιή νεογέννητα από εκείνα που γεννήθηκαν έχοντας κάποιες δυσκολίες από τις πρώτες στιγμές τους στη ζωή.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;