Δέχεσαι ενοχλητικά τηλεφωνήματα; Μάθε τι πρέπει να κάνεις!
Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε!

Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε ξαφνικά στο κινητό μας τηλέφωνο έναν άγνωστο αριθμό από ξένη χώρα και σκεφτόμαστε ποιος μπορεί να είναι καθώς δε ξέρουμε κανέναν που να είναι από εκεί.

Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε έξαρση το φαινόμενο των «άγνωστων» αριθμών που πραγματοποιούν κλήσεις σε αριθμούς κινητών και σταθερών τηλεφώνων, με σκοπό την απάτη. Φυσικά, τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα ποικίλλουν: μπορεί να είναι αριθμοί που έχουν σκοπό την εξαπάτηση, άγνωστοι που απλά θέλουν να κάνουν πλάκα ή να δημιουργήσουν προβλήματα, ή μπορεί να είναι κλήσεις με σκοπό να σας βλάψουν με πολλούς τρόπους.

Η Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει βγάλει οδηγίες που μας αφορούν όλους, για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα και θέλουν προσοχή:

1.Μπορείτε να αφήνετε το ακουστικό ανοιχτό . Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ενοχλητικός φαρσέρ θα αποθαρρυνθεί και θα κλείσει το τηλέφωνο.

2.Αν δείτε πως συνεχίζει, απλά αφήστε το τηλέφωνο ανοιχτό. Κάποια στιγμή θα κουραστεί και θα σταματήσει.

3-.Χρησιμοποιείστε αυτόματο τηλεφωνητή και αφήστε να καταγραφεί το μήνυμα. Επίσης, στον αυτόματο τηλεφωνητή μπορείτε να εγγράψετε μήνυμα δικό σας ότι όλες οι κλήσεις καταγράφονται σε ειδική υπηρεσία της αστυνομίας ή σε ιδιωτική υπηρεσία φύλαξης (security).

4. Ακόμη και αν κάποιος σας συστήνεται ως υπάλληλος τράπεζας ή εμπορικός αντιπρόσωπος, μην απαντήσετε σε προσωπικές ερωτήσεις.

5. Αν οι ενοχλήσεις συνεχίζονται, χρησιμοποιείστε την αναγνώριση κλήσεων (εφόσον δεν σας τηλεφωνούν από απόκρυψη) και  ενημερώστε την τηλεφωνική εταιρεία που σας παρέχει υπηρεσίες και την αστυνομία, προκειμένου να σας πληροφορήσουν ποια μέτρα μπορείτε να λάβετε.

6.Χρειάζεται ιδιαίτερη επιφύλαξη απέναντι σε άτομα που σας συστήνονται ως τεχνικοί της εταιρείας του κινητού σας τηλεφώνου και σας ζητούν, για δήθεν έλεγχο της συσκευής σας, να πατήσετε το πλήκτρο με τη δίεση (#), τους αριθμούς 90 ή 09, δίεση (#) και έπειτα κάποιον άλλον αριθμό.

7. Αν συμμορφωθείτε με αυτές τις οδηγίες, μπορεί ο άγνωστος να αποκτήσει πρόσβαση στην κάρτα σας SIM και να τηλεφωνεί χρεώνοντας τον δικό σας λογαριασμό, για αυτό το λόγο κλείστε αμέσως τη συσκευή σας.

Δες και αυτό: 4+1 τρόποι να δημιουργήσεις χώρο στο κινητό σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 2 
  
 1